akkus fúró

Az akkus fúró előnyeit számos módon ki lehet használni, és ehhez még csak nem is kell proffi szakembernek lennünk. A ház körül is bőven akad fúrni, csavarozni való, pl. barkácsolás vagy az új bútorok összerakása közben. Milyen jó, ha kéznél van egy könnyen hordozható, megbízható és sokoldalú szerszámgép egy minőségi akkus fúró képében!

Akkus fúróból csakis minőségit

A hatalmas választék és a kedvező árak láttán nem csoda, ha szárba szökken az akkus fúró vásárlás gondolatának mindaddig szunnyadó magja. A kérdés már csak annyi, hogy milyet és mennyiért? Tévhit, hogy egy jó gépért 70-80 ezer Ft.-nyi vagy ennél is magasabb összeget kéne kifizetni.

Már 20 és 50 ezer között is bőven akadnak olyan modellek, amik kielégítik egy átlagfelhasználó minden igényét. Példának okáért ott vannak a Makita vagy a HiKOKI termékei, amik egyébként is jól bírják a gyűrődést, de hétköznapi használat mellett akár életre szóló vételnek is számíthatnak.

Ez abban az esetben különösen igaz, ha valamilyen akció keretein belül sikerül megfogni egy szénkefe nélküli modellt. Mint tudjuk a BL szénkefementes motorok hatékonyabbak és az élettartamuk is jelentősen hosszabb, mint a szénkefével működő változatoké.

Mire szeretnénk használni az akkus fúrót?

Pontosabban megfogalmazva a kérdést, milyen körülmények között szeretnénk dolgozni a szerszámgéppel? Mindennapos, vagy csak időszakos használatra szereznénk be egyet ezekből az eszközökből? A választás során az extra funkciók is és a gép paraméterei is segíthetnek a döntés meghozatalában.

Egy 18 V-os változat gyakorlatilag több mint elégnek számít otthoni környezetben. Az állítható fordulatszám, illetve az ütés, por és cseppálló borítás már csak hab a tortán, amivel a fent említett mindkét gyártó termékei már alapból rendelkeznek.

Nem áll le a munka az akkus fúróval

Csak éppen annyi ideig kell szünetet tartanunk, amennyi alatt kicseréljük a lemerült akkut egy másik, feltöltöttre. Mert nem árt, ha van kéznél legalább kettő ezekből, ha nem szeretnénk hosszabb időre megszakítani a munkafolyamatot.

Egyébként sem ritka már a gyorstöltés funkció és a fejlett Li-ion akkuknak, illetve a konstans elektronikának hála, kiváló üzemidőt képesek produkálni a mai akkus gépek.

Mindent összevetve az akkus fúró legnagyobb előnye mégiscsak a hordozhatóságában rejlik. Bárhol, bármilyen körülmények között bevethető, fix áramforrástól függetlenül, legyen szó kül- vagy beltéri, esetleg magasban történő használatról. Nem utolsó sorban pedig biztonságosabb, elvégre nem kell az áramütéstől tartani.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom