sneaker

Itt az új szezon, előkerülnek a kényelmes és nyitottabb surranók, amikben kényelmesen járhatunk be dolgozni, mehetünk vásárolni, kirándulhatunk vagy utazhatunk. De vajon ki tudja, hogy honnan származnak az első sneakerek, melyik márka forradalmasította ezeket a típusokat?

Ebben a cikkben egy kicsit bemutatjuk a sneakerek és a sportcipők történelmét, hátha így még szívesebben veszed majd fel a kedvenc lépődet.

A kezdetek

Ebben a történetben nem az iskolai történelemóra tananyaga kerül előtérbe. 1984-ben járunk, amikor a sportruházati piac rohamosan növekedett, és az addig már megalakult márkák veszélybe kerültek. Nehéz volt újdonsággal előrukkolni, lenyűgözni a vásárlókat, így tényleg nagy hangsúlyt kellett fektetni a tervezésre.

A True to Sole Air Jordan 1 High sneakerjei sem véletlenül kerültek a kínálatba, hiszen ezek még a növekvő piacon is képesek voltak megállni a helyüket. A futócipő nagyhatalom a bevételeinek hatalmas részét a futócipők eladásából szerezte, amikor viszont ez haldoklásnak indult, akkor kellett valami innovatív megoldás.

Elkezdték újraéleszteni és felvirágoztatni a brandet, aminek hatására megállapodtak Michael Jordannel, aki meglátta a lehetőséget a Nike-ban.

Mi történt akkor?

A kosaras mindig is kedvelte a két konkurens márkát, amiket egy edző is nagyon ajánlott a számára. Remélte, hogy később legalább az egyik márkával leszerződik, viszont a Converse nem volt képes jobb ajánlattal előállni, mint a Nike, míg az adidas akkoriban egyáltalán nem érdeklődött a kosárlabdapiac iránt.

Végül egy kis biztatással beleegyezett abba, hogy megnézi a javaslatokat és egy különleges videót az akkori cipőkről. Ebben lassított felvételeken láthatta, hogy a Nike mennyire komolyan gondolja az együttműködést. Ezt követően Peter Moore, a fő designer vázlatokat mutatott neki az AJ1-ről, a sportruhákról, valamint a melegítőkről egyaránt.

Ezek akkor még fekete és piros színben kerültek a vázlatra, viszont ezt a két színt a kosaras az ördögtől valónak tekintette. Ettől függetlenül ahogy elhagyta az épületet, közölte az ügynökével, hogy azonnal kössenek alkut.

A szerződés és a későbbiek

A brand egy 5 éves szerződést íratott alá vele, amelyben 2,5 millió dolláros összegről állapodtak meg. Nem sokkal később megjelent az első Air Jordan 1, majd jött a High és az egyéb modellek. Ennek köszönhető az is, hogy a True to Sole webáruházában hatalmas sikere van ezeknek a kollekcióknak.

A cég kizárólag eredeti lépőket kínál a vásárlók számára, amelyeket egytől egyig bevizsgáltatnak. Amennyiben pedig valaki felpróbálná, esetleg megfogná őket, a budapesti üzletben lehetőséget adnak arra, hogy mindezt bárki megtegye.

Teljesen biztosak lehetünk tehát abban, hogy itt kizárólag tartós, minőségi és eredeti surranókat veszünk meg, amiben bátran az utcára léphetünk, hiszen trendik és mindig stílusosak. Az alapdarabok nagy előnye, hogy szinte bármivel viselhetjük őket, legyen szó alacsony vagy magas szárú Air Jordan 1-ről egyaránt.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom