szoba

Mindannyian törekszünk arra, hogy a hálószoba egy olyan szigete legyen a lakásnak, ahova visszahúzódhatunk regenerálódni.

A pihenés eléréséhez azonban nem árt, ha odafigyelünk arra is, hogy milyen bútorokkal és hogyan töltjük ki a teret. Ezeket a tippeket követve biztosak lehetünk benne, hogy a háló egy kellemes tér lehessen!

Menedék – a miénk

Elsőre talán nehéznek tűnhet, hogy hol is kezdjünk bele a háló felfrissítésébe. Ez aggodalommal is járhat, ám ez természetes – és az esetleges malőröket egy kis előretervezéssel elkerülhetjük.

Az alábbiakat érdemes végiggondolnunk:

  • Mik azok a színek, amik ránk megnyugtató hatással vannak? Mik azok az árnyalatok, amiket semmiképpen nem akarunk viszontlátni a hálóban?
  • Mik azok a textilanyagok, amik kellemes élményt nyújtanak és szívesen alkalmaznánk azokat a függöny vagy az ágynemű kiválasztásakor? Mik azok a textúrák, amiket el akarunk kerülni az ágy behúzásakor?
  • Vannak-e olyan bútorok, amikre elengedhetetlenül szükségünk van a hálóban, és mik azok, amik inkább csak kitöltik a teret, de nem használnánk ki eléggé?

Bútorozzunk be okosan

A hálószobát gyorsan agyon lehet nyomni pár rossz döntéssel. Éppen ezért, ha ráadásul kicsi a tér, pár trükkel növelni kell. A tükör pontos elhelyezésével nemcsak elérhetjük azt, hogy nagyobbnak tűnjön a tér, de valóban ki is használhatjuk, ha okosan helyezzük el a megfelelő természetes és mesterséges fények kereszttüzében.

ruhásszekrények közt is többféle akad. Van, amelyik csak polcos, más csak akasztós, némelyik a kettő kombinációját kínálja. Gondoljuk át a vásárlás előtt, hogy mi hogyan tároljuk szívesebben a ruháink többségét: összehajtva vagy felakasztva?

Amennyiben megtaláltuk a legjobb választást, szerezzünk be pár tárolódobozt: ezekbe a bugyik, zoknik, harisnyák és a szezonon kívül eső ruhadarabokat könnyen eltehetjük, így nem esnek ki a szekrényből és rendezetté teszik a belső hatást.

Az éjjeliszekrényről sem érdemes megfeledkezni! Kiváló tároló az aktuális olvasnivalónak és a töltőre helyezett telefonnak, vagy a napszakhoz kötött gyógyszereket is lehet rajtuk tárolni. Ráadásként egy-két kedves fotót vagy díszt is rátehetünk, amitől még meghittebbé tehető a háló.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Dariusz Jarzabek

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom