grillezés
grillezés

Kép forrása: Peera_stockfoto / Shutterstock.com

Röviden gondoljuk át, mire is van szükségünk egy hamisítatlan kerti partihoz. A legfontosabb hozzávaló egy remek társaság, akiket ma már könnyűszerrel szervezhetünk össze például egy Facebook esemény létrehozásával. Ha mindenkit meghívtunk, aki számít, a következő lépés a téma meghatározása.

A sütés és kiegészítői

A legjobb kerti partik egyértelműen a sütés köré épülnek. Szinte bármelyik élelmiszer boltba betérve felszerelkezhetünk világbajnok alapanyagokkal, amiket felhasználva bizonyosan nem fogunk rosszul szerepelni barátaink előtt. De mivel készítsük el az ételeket? Ha már kerti parti, akkor a tuti tippek közé tartoznak a grillsütők és kiegészítők. Mindenképpen faszenes megoldást válasszunk, ha kültéri sütőt keresünk, mert a gázzal működő változatok veszélyesek lehetnek.

A legjobb sütőkhöz fedő és valamilyen grill tálca-jellegű megoldás is tartozik. Azonban ha csupán ritkán tartunk hasonló eseményeket, elgondolkodhatunk egy mobil, kisméretű eszköz beszerzésében – a sztenderd sütőméret ugyanis ezeknél jóval nagyobb. Mindenképpen szükségünk lesz hústűre, húsfogóra, illetve lapátokra, amelyekkel a grill húsokat és zöldségeket tudjuk forgatni vagy elkészültük után kivenni a sütőtérből.

Dekoráció

Ha kerti dekorációról van szó, sokan a kerti törpékre vagy a különböző formákra nyírt növényekre gondolnak, és bár ezek sokáig divatosnak számítottak, ma már jóval egyszerűbb dolgunk van. A legjobb dekoráció ugyanis a kültéri világítás

Egy lágy fényjátékkal még egy gondozatlan kertet vagy teraszt is meghitté varázsolhatunk, hiszen a lámpák remek hangulatfelelősök. Ha vannak fáink vagy magas növényeink, akkor célszerű azokra néhány lelógó, világító elemet vásárolnunk – ennek legegyszerűbb módja a fényfüzérként egymásba kötött villanykörték sokasága.

Ha nincsen ilyen lehetőségünk, vagy a fentiek alapján instant-Karácsony érzésünk lenne, a kültéri világítás egy klasszikus módja a földbe leszúrt vagy falra szerelt lámpákkal való fényjáték. Válasszunk színben a bútorokhoz, fényében pedig a hangulathoz illeszkedő fényforrásokat! Mindenképpen javasolt valamilyen LED-alapú megoldást vásárolni, amelynek élettartama hosszabb, míg fogyasztása a töredéke a hagyományos izzókénak.

Kép forrása: Peera_stockfoto / Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik