kerti bútor

Ha családi házas övezetben sétálunk, már egyre több helyen látunk a kertben vagy teraszon ún. műrattan kerti bútorokat. Nem hiába igen közkedveltek ezek a bútorok. Másik nevük a polyrattan, mivel hiába néznek ki úgy, mintha igazi rattanból készültek volna, valójában műanyagok, csak annak egy újfajta, igen erős változata.

Végre kint a szabadban

Idén sokat kellett várnunk a jó időre, de végre beköszöntött, igaz, néha megspékelve egy-egy kiadós záporral. Végre minél több időt tölthetünk a szabadban, a természetben, az udvaron. Ehhez viszont nem árt, ha van egy elegáns és megfelelő minőségű kerti bútor is elérhető közelségben, pl. a Kerti Bútor Webáruházból.

Sokszor bajban vagyunk, hogy ha eljönnek a hűvösebb, esős őszi, téli hónapok, akkor hova pakoljuk ezeket a sok teret igénylő darabokat.

De nincs semmi gond, ugyanis egyrészt bizonyos kiegészítőkkel pl. kültéri hősugárzó mellett ősszel is még kint tartózkodhatunk, másrészt pedig a műrattan kerti bútorok nagyon különlegesek. Rendkívül jól kiállják az idő próbáját minden tekintetben.

Masszív, strapabíró műanyagok és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, a rekkenő hőségnek, a nagy napi hőingadozásnak, az UV-sugárzásnak, fagynak, esőnek.

Persze, ha van lehetőségünk egy tárolóban elhelyezni a bútorokat, ártani nem árt, ha inkább ott töltik a telet, de gond sem lesz belőle, ha kint maradnak. Esetleg egy védőhuzatot érdemes rájuk beszerezni.

De miért is rattan?

Az elnevezés onnan ered, hogy robusztus műanyag külsejükkel ellentétben ezek a bútorok a fa rattan hatását tükrözik. Kinézetüket tekintve elegánsak, tetszetősek, viszont a rattan hátrányos jellemzőit nem hozták magukkal.

Az igazi rattan könnyen szálasodik, reped, leválik, tönkremegy. Mindez nem igaz a műrattan kerti bútor elemeire. Igazi remekművek. Nem hiába válnak egyre népszerűbbé és veszik át más kerti bútorok szerepét is.

A kert nem szabad, hogy csak a munkavégzés helyszíne legyen. Időről időre meg kell pihenni, egy könyvvel vagy egy frissítő itallal a kezünkben és egy kicsit magunkba mélyedni.

Testünknek és lelkünknek is jót fog tenni, ha egy kicsit elmerülünk a természetben. Nem mindegy, hogy ezt milyen bútoron tesszük.

Rattan kerti bútor szettben vagy elemenként

Attól függően, hogy általában milyen céllal szeretnénk használni ezeket az elemeket, elmondható, hogy egy alap szett beszerzése mindenképpen ajánlatos, amely tartalmaz egy vagy két fotelt vagy egy kanapét.

Ha baráti vagy családi étkezéseket is tervezünk a szabadban, akkor egy étkezőasztal is jól jön ezekhez, de akár külön étkezőszékekkel. A garnitúrák lehetnek 4, 6 vagy akár 8 személyesek.

Rattan bútor elhelyezhető balkonon vagy teraszon is, és kiegészíthető kerti paddal is. Népszerűek a műrattan kerti ládák, amelyek egyszerre ülőbútorok és tárolók pl. takarók, párnák részére.

A műrattan bútorok kedveltsége abban is keresendő, hogy nagyon könnyű a karbantartásuk. Elegendő egy rongy, amivel letöröljük az időnként felgyülemlő piszkot vagy egy kis mosószeres víz, amivel eltávolítjuk a szennyeződéseket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom