gyümölcsfa

A mottó: „Csokor helyett gyümölcsfával ünnepeljük a ballagókat!” A 10 millió Fa elhatározta, hogy az idén elmaradó szalagavatók, szerenádok, bankettek, ballagások helyett a saját eszközeivel, több ezer gyümölcsfa elültetésével zárja le az érettségizők diákéveit.

A diákokat szimbolizáló facsemeték szerte az országban hoznak majd gyümölcsöt, együtt fejlődnek és érnek a 2021-es évfolyammal.

A kampány gyümölcsfái különleges fák, a Tündérkert nevű, őshonos magyar gyümölcsfa fajtákat mentő kert csemetéi. Ezáltal az kezdeményezés egy biodiverzitás megőrzési akció is egyben. A kettős cél szolgálatában fog elkészülni az a gyümölcsfa térkép a nyár folyamán, amely az idei ültetésű gyümölcsfák pontos helyét dokumentálja.

Szállj be, hogy több ezer gyümölcsfát ültethessünk a ballagóknak!

A fákat a 10 millió Fa legapróbb falvakra is kiterjedő önkéntes hálózata ülteti el szerte az országban, az életben maradásukhoz alkalmas területekre. Főként magánkertekbe, de ahol van erre lehetőség, ott közterületekre is kerülnek.

Az alapítvány a ballagó középiskolai diákoknak, iskoláknak lehetőséget biztosít, hogy ha saját ültetést szeretnének szervezni, akár az iskola udvarára, környékére, megtehessék. Ehhez a weboldalukon biztosít kapcsolatfelvételi lehetőséget.

“Emlékeimben nem is a szülinap, inkább a ballagás, a szerenád éjszakája volt a felnőtté válásunk igazi ünnepe. Egyszeri, megismételhetetlen. Aki átélte, pontosan tudja mit veszítenek azok az ifjú hozzátartozóink, akiknek mindez most elmarad. A fa, ha összetett üzenetét lecsupaszítjuk, alapvetően az Életről szól. Emlék, egyszerre pedig jövőbe vetett remény. Ezt adjuk most a ballagóknak.” – Bojár Iván András, a 10 millió Fa alapítója

A kezdeményezéshez elsősorban anyagi támogatással lehet csatlakozni a 10 millió fa weboldalán

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik