ékszer

Mikor egy számunkra fontos személynek választunk eljegyzési gyűrűt, az sosem egyszerű feladat. Hiszen mi van, ha nem tetszik neki vagy épp nem sikerült eltalálni az ízlését? A méret meg egyenesen a mumus, arról jobb nem is beszélni. Akkor hogyan válasszuk ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt?

A gyűrű színe és stílusa

Az eljegyzési gyűrű színe egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen korántsem mindegy, hogy a kedvesed stílusához milyen szín illik, milyen ékszereket hord. Alapvetően háromféle színt különböztetünk meg, sárga-, fehér- és rozéaranyat.

A fehérarany az, amivel nem nyúlhatunk mellé. Ez a különleges árnyalat inkább a modernebb, fiatalabb korosztály számára ideális vagy azoknak, akik nem hordanak ékszert a hétköznapokban.

A rozéarany napról napra egyre divatosabb, hiszen romantikus, nőies színével mindenki szívét meghódítja. Egy különleges kővel igazán izgalmas összeállítást adhatsz kedvesednek.

A sárgaarany a hagyományos vonalat képviseli. Igazi klasszikus szépségek születhetnek sárgaaranyból. Érdemes persze előtte átnézni a kedves ékszereit, hogy van-e köztük ilyen anyagú ékszer.

Stílus tekintetében az egyik legnépszerűbb a klasszikus szoliter, azaz az egyköves típus. Ez általában azoknak praktikus, akik nem hordanak ékszereket, vagy épp a hagyományos típusokat kedvelik. A kő lehet az egészen kicsitől a nagyig bármekkora, a lényeg, hogy passzoljon a menyasszony kezére.

A merészebb hölgyek sajátja a modernebb, merészebb vonal, amik sokkal több és különlegesebb elrendezésű köveket tartalmaznak. Ezek sokkal hangsúlyosabbak, mint a szoliter társaik, hiszen akár 3 ugyanolyan méretű kő is lehet bennük, vagy kisebb-nagyobb gyémántok kombinálva.

Kövek és praktikum

Az eljegyzési gyűrűk jellemzően gyémánttal készülnek, hiszen ez a hagyományos elrendezés. Ez teljesen logikus, hiszen a gyémánt tartóssága hivatott szimbolizálni a kapcsolat végtelen és törhetetlen voltát, mondhatni az örök szerelmet és hűséget.

Ma már ezzel szemben egyre gyakrabban jelennek meg a menyasszonyok ujjain a különböző színes drágakövek. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a bevállalósabb hölgyek előszeretettel jelzik különlegességüket egy-egy ilyen színes kővel. Sőt a kombinációkból egészen egyedi ékszerek születhetnek.

Az életmód, a habitus és a munka mindig nagyban befolyásolja a gyűrűviselést, így ezt mindig szem előtt kell tartani. Hiszen ki szeretné élete egyik legszebb ékszerét csak alkalmakkor viselni, hogy nehogy bármi sérülés érje vagy bekadjon valahova?

Ha még nem találtad meg a tökéletes eljegyzési gyűrűt, akkor nézz körül az Ékszerpalota oldalán, hogy biztosan a legjobbak közül válogathass! Ne habozz, tedd fel mielőbb azt a bizonyos kérdést!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom