Mozaik

Eljegyzési gyűrűt választani sosem egyszerű

ékszer

Mikor egy számunkra fontos személynek választunk eljegyzési gyűrűt, az sosem egyszerű feladat. Hiszen mi van, ha nem tetszik neki vagy épp nem sikerült eltalálni az ízlését? A méret meg egyenesen a mumus, arról jobb nem is beszélni. Akkor hogyan válasszuk ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt?

A gyűrű színe és stílusa

Az eljegyzési gyűrű színe egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen korántsem mindegy, hogy a kedvesed stílusához milyen szín illik, milyen ékszereket hord. Alapvetően háromféle színt különböztetünk meg, sárga-, fehér- és rozéaranyat.

A fehérarany az, amivel nem nyúlhatunk mellé. Ez a különleges árnyalat inkább a modernebb, fiatalabb korosztály számára ideális vagy azoknak, akik nem hordanak ékszert a hétköznapokban.

A rozéarany napról napra egyre divatosabb, hiszen romantikus, nőies színével mindenki szívét meghódítja. Egy különleges kővel igazán izgalmas összeállítást adhatsz kedvesednek.

A sárgaarany a hagyományos vonalat képviseli. Igazi klasszikus szépségek születhetnek sárgaaranyból. Érdemes persze előtte átnézni a kedves ékszereit, hogy van-e köztük ilyen anyagú ékszer.

Stílus tekintetében az egyik legnépszerűbb a klasszikus szoliter, azaz az egyköves típus. Ez általában azoknak praktikus, akik nem hordanak ékszereket, vagy épp a hagyományos típusokat kedvelik. A kő lehet az egészen kicsitől a nagyig bármekkora, a lényeg, hogy passzoljon a menyasszony kezére.

A merészebb hölgyek sajátja a modernebb, merészebb vonal, amik sokkal több és különlegesebb elrendezésű köveket tartalmaznak. Ezek sokkal hangsúlyosabbak, mint a szoliter társaik, hiszen akár 3 ugyanolyan méretű kő is lehet bennük, vagy kisebb-nagyobb gyémántok kombinálva.

Kövek és praktikum

Az eljegyzési gyűrűk jellemzően gyémánttal készülnek, hiszen ez a hagyományos elrendezés. Ez teljesen logikus, hiszen a gyémánt tartóssága hivatott szimbolizálni a kapcsolat végtelen és törhetetlen voltát, mondhatni az örök szerelmet és hűséget.

Ma már ezzel szemben egyre gyakrabban jelennek meg a menyasszonyok ujjain a különböző színes drágakövek. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a bevállalósabb hölgyek előszeretettel jelzik különlegességüket egy-egy ilyen színes kővel. Sőt a kombinációkból egészen egyedi ékszerek születhetnek.

Az életmód, a habitus és a munka mindig nagyban befolyásolja a gyűrűviselést, így ezt mindig szem előtt kell tartani. Hiszen ki szeretné élete egyik legszebb ékszerét csak alkalmakkor viselni, hogy nehogy bármi sérülés érje vagy bekadjon valahova?

Ha még nem találtad meg a tökéletes eljegyzési gyűrűt, akkor nézz körül az Ékszerpalota oldalán, hogy biztosan a legjobbak közül válogathass! Ne habozz, tedd fel mielőbb azt a bizonyos kérdést!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik