vászonkép

Az emlékek megőrzésének több módja van, mostanság éli fénykorát a vászonkép. Ha ezt választjuk, nem kell keretekkel bajlódni, hogy biztos akkora legyen, amekkora képünk van otthon, a vászonkép akkora, amekkorának szeretnénk. Mit érdemes tudni?

A méret

A vászonkép mérete több tényezőtől is függ. A szakemberek szerint, ha egy üres falfelületről van szó, akkor érdemes a felület felével számolni, akkor már betölti a funkcióját. Amennyiben kisebb képet szeretnénk, tegyünk valamit a falra, akár egy komódot, növényt.

Ha nehezen képzeljük el, milyen lenne a végeredmény, sok helyen készítenek látványtervet, ilyen cég például a vaszonkep.hu is. Nekünk csupán el kell küldeni a falról készült képet és a méreteket, ők pedig elkészítik a képpel a tervet.

Képek minősége

Sok esetben amatőr családi fotókat szeretnénk a nappalink falán viszont látni, ezeknek viszont sokszor nem elég jó a minősége. A képek minőségének javítását rábízhatjuk a gyártó cégre, de nagyon sok helyen már az internetes rendelőfelületen mi magunk is javíthatunk a képeken. Ezt a rendszert követi a vaszonkep.hu oldala is, itt is magunknak állíthatunk például a fehéregyensúlyon.

Egy kép vagy több?

Fontos kérdés, hogy egy nagy képet tegyünk-e ki vagy több kisebbet. Ebben a kérdésben nincs jó vagy rossz, mindkettő jó lehet. Ha egy nagy képet választunk, akkor az hangsúlyosabb lesz a falon. Ha viszont több kisebbet, valószínűleg személyesebbnek fogjuk érezni, egy idő után a fotóalbumunk lehet a fal.

Egy dolog szabhat határt a kérdésben: a képek minősége, mérete. Egy rosszabb felbontású képet sajnos nem tudunk olyan nagy méretre nyomtatni, mint egy jobb minőségűt.

Egyben vagy darabolva?

Kreatív és esztétikai kérdés lehet, hogy a képet egyben vagy néhány darabra felvágva készíttessük-e el. Mindkettő jó megoldás lehet. Azt kell szem előtt tartani ebben az esetben, hogy ha több részben szeretnénk egy képet a falra tenni, akkor a képnek elég nagynak kell lennie, a részleteknek külön-külön is jól kell mutatniuk a falon. Szakemberek szerint egy-egy rész szélessége minimum 12 cm legyen, akkor már esztétikus.

Mennyi idő alatt készül el?

Ez a kérdés attól függ, mikor rendeljük a képet. Ha ajándékba szánjuk, a biztonság kedvéért rendeljünk időben, de szezonon kívül általában egy-két nap alatt elkészül a vászonkép.

Sürgős esetben, ha délelőtt 11-ig megrendeljük a képet, még aznap elkészülhet és másnap megkaphatjuk. Karácsonykor és Valentin-nap idején kell több idővel számolni.

Fontos, hogy mindig beszéljük meg, kérdezzük meg a gyártó cégtől, hogy milyen határidővel tudják vállalni.

Átvétel, szállítás

A legtöbb cég vállalja a házhoz szállítást, ha szeretnénk. A gyártó céggel mindig egyeztessünk, hogy mi történik, ha szállítás közben megsérül a képünk. A cégek többsége vállal valamiféle garanciát a képekre.

Vászonképet készíteni manapság már nem bonyolult, a legtöbb kérdésben a szakemberek is szívesen segítenek.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom