talajcsavar

A talajcsavar egy olyan eszköz a építkezésben, amely a legkisebb mértékben van hatással annak környezetére. A tudatos építkezés egyik létfontosságú eleme, amely egyre nagyobb szerepet kap a modernkori építőiparban.

Mégis vannak, akik ragaszkodnak a régmúlt bevált eszközeihez és nem tágítanak a masszív, robosztus és komoly környezetkárosító hatással bíró beton mellől.

Milyen hosszú távú hatásai vannak a beton felhasználásának? Hogyan váltsd ki a betont talajcsavarokkal? Tudj meg többet a környezetvédelem és a talajcsavar kapcsolatáról!

Talajcsavarok és a környezetvédelem

A környezettudatos gondolkodásnak ma még nagyobb jelentősége van, mint valaha. Ugyan már visszafordíthatatlan károkat okozott az ember felelőtlen tevékenységével, mégis lassítható a folyamat amennyiben megszünteti a környezetkárosító magatartásmintáit.

A környezetvédelem komplett emberi tudatosságot kíván az élet minden területén – a közlekedés általi károsanyag kibocsátásban, a fogyasztásban, valamint az építkezésben egyaránt. Építkezés alkalmával nem mindegy, hogy milyen alapanyagokat használsz, hiszen egyes anyagnak és módszernek kifejezetten komoly környezetkárosító hatásai is lehetnek.

Miért dönts a talajcsavar mellett?

talajcsavar

Kép forrása: Getty Images

A talajcsavar mind rövid, mind pedig hosszú távon egyaránt tökéletes megoldást jelenthet számodra és a környezet számára egyaránt. A talajcsavar hatékonysága az egyszerűségében rejlik. Telepítése során nincs szükség a talaj előkészítésére, sem pedig komolyabb földmunkára, hiszen elegendő az adott pontra lecsavarozni, majd könnyűszerrel folytatódhat is az építkezés.

A föld nem lesz megbolygatva, így annak ökoszisztémája is ép marad. Mindazonáltal nincs szükség a jelentős károsanyag kibocsátással járó gépek használatára a földmunka, valamint a felesleges föld elszállításának tekintetében. Így nem csak energiát, de pénzt is spórolhatsz, mindazonáltal, hogy a környezetet is fókuszba helyezed.

A beton károsító volta

A beton összetételére való tekintettel sóderből, valamint cementből áll. Sajnos sokan nem tudják, hogy a cement az egyik legkörnyezetszennyezőbb anyag – annak gyártási módja miatt.

A cement létrehozása során hatalmas mennyiségű szén-dioxid jut a légkörbe, amely összességében a világ teljes CO2 kibocsátásának 8%-a. Talajcsavarok használatával ez az arány csökkenthető.

A betonozás egy komoly és visszafordíthatatlan folyamat, hiszen még a ház lebontását követően sem távolítható el – olcsón és gyorsan. Amennyiben az egyén nem kíván pénzt fektetni annak eltávolítására, akkor az idők végezetéig ott fog állni az a betonalap.

Ezzel szemben a talajcsavar eltávolítása egyszerű, sőt mi több a csavar utána újból felhasználható. Így nem marad utána hulladék sem. Győzzön a tudatosság! Használj te is talajcsavart az egyszerűség, a gyorsaság és a környezettudatosság nevében!

Média partner: DLX MEDIA marketing ügynökség

Képek forrása: Ecotrex.hu; Getty Images

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Zöld Zóna