fishinda

Ebben a cikkben a csukára előszeretettel pergetőknek igyekszünk kedveskedni, mégpedig a Slider csalik bemutatásán keresztül. Elképesztően izgalmas lehetőségek rejlenek ugyanis ezekben a wobblerekben.

A segítségükkel jelentősen megnőhet a csukára való pergetőhorgászatok sikerrátája, ugyanis rendkívül könnyen vezethető, ugyanakkor annál fogósabb műcsalikról van szó. Mondhatni új szintre emelhetik a pergetések élményét.

Ismerjük meg közelebbről is a jerk típusú csalik legütősebb wobblerének számító Slidert

Öt különféle méretben van lehetőség most is a beszerzésére. A Slider gyakorlatilag a legváltozatosabb színösszeállításban gyártott és elérhető wobblernek számít, ha a Salmo palettáját vesszük alapul.

Elképesztően sokféle árnyalatban és színösszeállításban van lehetőség a beszerzésére. Sőt, ma már a holografikus, fényes csillogású modelleken túl a természetes, sebesült kishalakat imitáló Slidereket is tetszés szerint be tudjuk vetni.

Méghozzá nem is akármilyen sikerrátával, ugyanis ezek a műcsalik bizony a sűrűn pergetett vizeken is rendszerint kimagasló eredményeket tudnak szállítani az ügyes pergetőknek.

A Sliderek nemcsak vonzók a csukáknak, de a strapát is bírják

Méghozzá azért, mert a műcsalik teste a legkeményebb poliuretánból készül. Ráadásul a felületük többszöri lakkozáson is átesik.

Ennek köszönhetően nem kell tartani az igénybevételtől, a Sliderek bírni fogják akár az extrém terhelést a kőkemény csukafogak mellett is.

Kulcskérdés persze a fogósság kapcsán, hogy miként mozog a Slider a vízben vezetve. Ezzel kapcsolatban a tömeg és a kifejezetten széles test, valamint a magas hát is nekünk dolgozik.

Ezeknek köszönhetően a Slider akár még a terelőlemez hiányában is támadásra ingerli a csukákat, egy sajátságos kígyózó mozgást végezve.

Csinálhatjuk akár a lassú, egyenletes bevontatást is, a jerkelés akciójának viszont nem tudnak ellenállni a ragadozók.

Ehhez a rövid, merev és persze könnyű pergetőbot a tuti választás, aminek a segítségével egészen finomakat, aprókat kell rántani a Slideren.

További praktikus tippek a Slider használatához

A süllyedő típusú Sliderek egytől egyig remekül működnek a november végi komolyabb hidegek beálltától egészen a tilalom idejéig, amikor a mélyebb zónák meghorgászása a cél. Amíg enyhébb az idő, addig a felszíni változatokkal tudunk eredményesek lenni.

Mit érdemes tudni a Slideres technikáról? Jerk csalis alapokra épülő metódus, amit egy rövid, merev 1,80-as, 2,10-es spinning bottal már hiba nélkül meg tudunk oldani.

Néhány dobás, majd bevontatás után egyre könnyebben érzünk majd rá a dolog lényegére, pláne az első megakasztott halak élményén felbuzdulva.

Utána pedig bele tudunk szőni különféle extra megoldásokat a Slider vezetésébe, ezzel is növelve a horgászatunk eredményességét.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom