esküvői virágdekoráció menyasszonyi csokor

esküvői virágdekoráció menyasszonyi csokor

A virágok nélkülözhetetlen elemei egy esküvőnek. Szépségükkel, színükkel és illatukkal egyaránt meghatározzák a hangulatot. Emellett első pillantásra megfestik a Nagy Nap stílusát, legyen az akár elegáns, bohókás vagy vintage. Mit érdemes megfontolnunk az esküvői virágdekoráció megtervezésekor?

Mi alapján válasszunk hozzá virágokat?

Főként egy forró nyári napon áll fenn a veszélye annak, hogy mire a vacsora megkezdődne, az esküvői virágdekoráció egy része elhervad. Ezért érdemes hosszan tartó virágokat választani, ilyen például a tulipán, a kála, a liliom, az orchidea, de akár a frézia vagy a szegfű is.

Ezen belül a választás már leginkább attól függ, hogy milyen stílusú az esküvő és milyen színű lesz a dekoráció. Egy letisztult, elegáns esküvőhöz remek ötlet a kála vagy a fehér liliom, míg a tulipán vagy szegfű inkább a bohókás, színes dekorációhoz passzol.

Amellett, hogy olyan virágokat válogassunk össze, amelyek sokáig frissek maradnak, néhány egyszerű tippel tovább növelhetjük az élettartamukat. Például érdemes lehet a virágok vizébe egy-két teáskanál almaecetet és egy csipetnyi cukrot tenni, mielőtt belehelyezzük a virágokat. Ha éppen nincs otthon almaecet, ugyanígy hatásos lehet vodka és cukor hozzáadása is.

Szintén remek trükk a virágok frissen tartására, ha az elkészített csokrokat befújjuk egy kevés hajlakkal. Ettől nem csak tovább tűnnek frissnek, de extra csillogást is kapnak, amitől csak még jobban mutatnak.

Miben segíthet egy profi virágkötő?

esküvői virágdekoráció

A kertészet szerelmeseiként könnyedén megtalálhatjuk az esküvő stílusához leginkább passzoló virágokat, sokszor azonban mégis megéri szakértői segítséget is kérni.

menyasszonyi csokor például tipikusan olyan terület, amihez hasznos egy virágkötő tudása, hogy biztosan tartós és gyönyörű legyen az eredmény a Nagy Napon.

A dekorációt viszont sokan vállalják be házilag, főként ha egyszerűbb ötleteket kell csak megvalósítani. Itt a legfontosabb faktor az idő lehet: bármilyen egyszerű is az esküvői virágdekoráció, összeállítása nem kevés időt vesz igénybe. Ha az ifjú pár szeretné ezt megspórolni magának, érdemes felkérni egy profi virágkötőt vagy dekoratőrt.

Az ideális esküvői szolgáltató közel van a kiválasztott helyszínhez és azonosulni tud a Nagy Nap stílusával. Megtalálásában segít Magyarország legnagyobb esküvői szolgáltatói adatbázisa, az Esküvő Online esküvőszervező platformja.

Ki mondta, hogy esküvői virágdekoráció csak vágott virágból lehet?

Cserepes növényekből is csodás  – ráadásul környezetbarát – dekoráció készülhet. Egy kis tervezéssel rövid idő alatt előállhat a dekoratív asztaldísz. Néhány különböző méretű cserepes növényt tegyünk ehhez szalagokkal, masnikkal díszített kaspóba.

Helyezzünk köréjük mécseseket vagy gyertyákat és rendezzük el az asztalok közepén. Így egyszerre a vendégek köszönőajándékáról is gondoskodhatunk, elég csak a kaspókra egy bájos mintát, az ifjú pár neveinek kezdőbetűit és a dátumot rágravíroztatni.

Ugyanilyen egyszerű egy virágfal összeállítása cserepes növényekből és raklapokból. Két-három raklap egymás mellé rögzítésével elkészül az alap, amit az esküvő stílusának megfelelően díszíthetünk szalagokkal, vékony textillel vagy színes mintával. Ezután csak bele kell helyezni a virágokat. Az így kapott virágfal a főasztal háttér díszítéseként vagy a fotósarok dekorációjaként is megállja a helyét.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik