lakberendezés

Minden otthon belső arculatának elsősorban az ottlakók életstílusának kell megfelelnie. Ezért fontos a lakás vagy ház belső elrendezésével foglalkozni a praktikum és az általános esztétikai vonzerő szempontjából.

A belsőépítészet célja a belső tér egyes elemeinek, mint a bútorok, világítás, padló, színek és a kiegészítők harmonizálása. A berendezésnél fontos, hogy otthonát egy egészként kezelje, tudva, hogy minden helyiség betölti a funkcióját, és a bútorok, kiegészítők célja, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az adott térből.

De nem szabad megfeledkezni az esztétikai oldaláról sem. Mindegy, hogy a klasszikus, a modern vagy a népszerű skandináv stílust részesíti előnyben, számos anyag, szín, forma és formatervezési minta közül választhat a standard és luxus minőségű termékek között.

Ráadásul sok belső tér a különböző kialakítások több aspektusát ötvözi, így néha nehéz meghatározni a pontos életstílust. A fantázia, az esztétikus érzés és egy bizonyos mértékű játékosság bevonásával azonban elérheti, hogy otthona hangulatos és kényelmes, egyedi karakterű legyen.

Klasszikus belső tér

A klasszikus stílus elegáns, időtlen, és historizáló, kastélybelsőre emlékeztető elemeket tartalmaz, olykor túlzottan dekoratívan, feltűnően. Ide tartoznak az antik bútorok vagy azok másolatai, fontosak a fényűző fodros függönyök és egyéb dekorációs anyagok, a természetes motívumokkal díszített tapétákat és keleti mintás szőnyegeket.

Annak érdekében, hogy a belső tér ne tűnjön túlságosan régimódinak és nehéznek, nem árt megjegyezni, hogy a kevesebb néha több. Az anyagok nagyon nemesek és drágák is lehetnek, mint például a márvány, az egzotikus fákból készült klasszikus parketta vagy a függönyökhöz használt selyem, kristálycsillárok és bőr.

Vidéki stílus

Egy stílus, amely tiszteli a hagyományokat és a mentalitást. Az ihlet a falusi gazdaságokból és házakból származik, többnyire az első köztársaság előtti időkből. A berendezés azonban már átveheti a kortárs élet modernebb elemeit. A természethez kötődő stílus. A hosszú téli esték hangulatát idézi a kandalló mellett vagy a nagy tölgyfa asztalnál.

A kényelem és a minőség dominál, általában egy továbbmenő generáció lakhelye. A belső tér lényeges részét képezik az egyszerű és tömörfa bútorok, amelyeket természetes hatást kölcsönöznek a helységnek, melyeket leggyakrabban len és pamut kiegészítőkkel díszítenek. A fapadlót tiszta gyapjú szőnyegek fedik.

A nyitott polcok, komódok, szekrények, tálalószekrények, kis asztalok családi képekkel és szárított virágcsokrokkal, mind a country stílushoz tartoznak. Egy nagy karszék, vagy a dédnagymama fotelje csak tovább fokozza a hatást, amelyben az kényelmes lesz a Libri könyvesbolt és a Libri online áruház könyveinek olvasása is. Ha felhasználja Libri kuponjait, kedvezményekben részesülhet.

Modern stílus

Fő hitvallása a funkcionalitás, így a gyakorlatias beállítottságúak a modernitást részesítik előnyben. Kisebb lakásokba is alkalmas, amelyeket világos színekkel és letisztult vonalvezetéssel optikailag nagyíthat. Alternatív megoldásként különlegessé tehető tapétával vagy erős falszínekkel.

A felesleges kiegészítőknek, dekorációknak itt nincs helye, a modern technológiák lépnek a képbe, köztük az Extreme Digital üzletek termékei. Az Extreme Digital akciós termékeit még kedvezőbb áron megszerezheti, ha vásárlás közben felhasználja az Extreme Digital kuponjait.

Fontos a változatosság és egyszerűség, a színek és a természetes anyagok vagy ezek utánzatai. Egy új építésű városi lakás vagy egy külvárosi ház tipikus berendezését képviseli. A városi lakások egykori lakói nemcsak a szokásokat, hanem a városi luxus érzetét is behozzák a modern berendezések és bútorok formájában.

A legújabb trendek, bozontos szőnyegek, magasfényű csempe, fa, valamint színes, illetve játékos kiegészítőket használnak.

Skandináv stílus

A természetes anyagok használatának köszönhetően ez a stílus harmonikus és időtálló, legyen szó egyszerű színről vagy minimalista dizájnról. Jellemzőek a világos színek, a függöny nélküli ablakok, a lebontott válaszfalak, a tiszta, lágy vonalak, a modern és régebbi elemek kombinációja, valamint az egymáshoz kapcsolódó életterek.

Az északi országok inspirációit a skandináv stílusban világos, krémes vagy mentolos árnyalatok és természetes anyagok, például fa, fém és szőrme támogatják. Kockás vagy virágmintás takaróval, párnával és egyéb textíliákkal hangulatos légkört teremthet.

Minimalista stílus

Szabadítsa meg lakását a dekorációtól, amennyire csak lehetséges, és részesítse előnyben a szerkezetet és az építményt. Az eredmény elérése a lehető legkevesebb eszközzel. Minimális bútor és dekoráció, mértékletes alapszínhasználat, letisztult formák, egyszerűség és rend. Minél kevesebb a berendezés és semmi díszítés.

Főleg dizájner darabokkal és a legjobb minőségű anyagokkal dolgozik. Kisebb helyekre is tökéletes választás. Bútorozáskor fókuszáljon a szoba légiességére, a szabad felületekre és a zavartalan nyugalmat teremtő monokróm színekre. A minimalizmusba nem tartoznak bele a felesleges dekorációk és kiegészítők, a szőnyegek és terítők is feleslegesek.

A korlátozott számú bútornak köszönhetően jobban kitűnnek a kiegészítők, mint a lámpa, kép vagy váza, amelyeket műalkotásként is elrendezhet.

Provence stílus

Nagy, világos belső terek nyitott francia ablakokkal a kertre. Fehérített fa vagy finom kovácsoltvas bútorok. Sok textil és apró dekorációs elem virágmintával. Pasztell árnyalatok, főleg fehér, kék és lila. A levendula Franciaországra jellemző. Dekorációként régi aranyat, porcelánt, kárpitozott székeket, függönyöket, hímzéseket használhatunk.

Ez a stílus a Földközi-tenger melletti nyár gondolatát idézi – levendula, rozmaring és méz illatát. Franciaország varázsa átkerül a belső térbe. Kombinálja a meleg, napfényes színeket a falakon és a padlón a kanapékon, párnákon és takarókon található színes mintázatú anyagokkal.

Egészítse ki a terrakotta vagy kőpadlót, fa parkettát finoman megmunkált fémből vagy fából készült bútorokkal. A színpaletta a pasztell tónusoktól és a földszínektől a kék és zöld erős kontrasztos árnyalataiig terjed.

Nem hiányozhatnak lakkozott asztalok, fonott fotelek, hagyományos nyugágyak, porcelánok és különösen stílusos bögrék felejthetetlen levendula motívumokkal. A termékpaletta végtelen és a Tipolino kuponoldalak segítségével minden bizonnyal megtalálja a megfelelő darabokat.

Az élő belső tér a benne élő személyek tükre, azaz stílusa és az életérzése tükröződik benne keresztül. Ha egy adott stílus vagy stílusváltozat mellett dönt, végtelen mennyiségű kiegészítő áll rendelkezésre a piacon, amelyek pontosan azt a fajta életvitelt teszik teljessé, amely megfelel az Ön életmódjának.

A hozzájuk illő kiegészítők és lakástextíliák felpezsdítik a helyiséget, hangulatossá teszik és új lendületet adnak otthonának. Olyan hellyé varázsolják, ahol szívesen tölti szabadidejét.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert