szakmunka

Látva a jelenlegi gazdasági helyzetet és a munkaerőpiaci viszonyokat, teljesen jogosan merül fel bennünk az a kérdés, hogy vajon milyen területen érdemes manapság szakmát tanulni.

Hogy segítsünk kicsit, a mai cikkünkben összegyűjtöttük azokat a mesterségeket, amelyeket 2024-ben érdemes lehet kitanulni, és amelyekkel a zsebünkben jó eséllyel el fogunk tudni majd helyezkedni.

Szakmunka

Azok, akik mostanában hívtak villanyszerelőt, víz-gáz-fűtésszerelőt, burkolót vagy festőt, pontosan tudják, mire gondolunk akkor, ha azt mondjuk, hogy nem mindig a magasabb iskolai végzettség garantálja a magasabb fizetést.

Az elmúlt években olyannyira nagy lett a szakemberhiány, hogy a vállalkozások szabályosan ölre mennek a megbízható szakemberekért.

Ehhez elég csak megnézni a Szekszárdállás szakmunka aloldalát, amely a https://szekszardallas.hu/allasok/szakmunka linken keresztül érhető el. Szinte mindegyik hirdetésben igazán kiemelkedő fizetést és számtalan extra juttatást kínálnak.

Ha pályamódosításon gondolkodunk tehát, mindenképpen érdemes fontolóra venni egy villanyszerelő tanfolyam vagy egy víz-gáz-fűtésszerelő képzés elvégzését.

IT szektor

Az IT-szakmák népszerűsége 2024-ben is töretlen, amit a különböző álláskereső portálokon megtalálható számtalan programozói, fejlesztői és üzemeltetői álláshirdetés bizonyít.

Ezeknek a többsége pedig többnyire kiemelkedően magas fizetést, rugalmas munkavégzést és sok esetben home office lehetőséget kínál, amely a környezettudatosság szempontjából sokkal előnyösebb.

Méghozzá azért, mert mindent el lehet intézni egy videóhívással, és nem kell feleslegesen ingázni a munkahelyre vagy üzleti utakra járni, amelyek rendkívül károsak a környezetre.

Mindez már önmagában elég jól hangzik, de további jó hír, hogy a munkaerőpiaci túlkereslet miatt már nemcsak diplomával, hanem középfokú végzettséggel is el lehet helyezkedni az IT szektorban.

Marketing

Mivel egyre nagyobb a verseny a piacon, így a cégek nem tehetik már meg azt, hogy ne vegyék komolyan a marketingtevékenységet. Akármennyire is jó ugyanis a termékük, illetve a szolgáltatásuk, csakis egy jól működő marketingstratégia és profi kontentek segítségével tudnak kitűnni a tömegből, és a célcsoport látókörébe kerülni.

Mindezeknek a megvalósításához viszont elengedhetetlen egy olyan marketing szakember, grafikus és videós, aki maximálisan érti a dolgát. Ezért sem véletlen, hogy rengeteg álláshirdetés található ezen a területen, amelyek többsége a sokak által vágyott remote munkavégzés lehetőségét kínálja.

A fentebb felsoroltak közül akármelyikre is esik a választásunk, egészen biztos, hogy nyerni fogunk vele. Annak köszönhetően ugyanis, hogy több lábon állunk, sokkal kevésbé kell tartanunk a változásoktól.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom