textil

Egy otthon soha nincs teljesen kész, mindig van valami, amit még hozzá lehet tenni. Amikor az évszakok váltakoznak, szinte kívánjuk, hogy valami más ruhát kapjon az otthonunk, a nyár beköszönte előtt már a vidámabb, nyári színes textíliákkal vesszük körbe magunkat, míg az ősz beálltával már a bekuckózásra készülünk a sötétebb föld színekkel.

Öltöztessük új ruhába a lakást, ennek a legegyszerűbb módja a függönyök, takarók, párnák, szőnyegek cseréje, ami egy teljesen új hangulatot ad a háznak és a benne lakó embereknek.

Milyen a 2023-as trend a textilek tekintetében?

Általában egyik évről a másikra az alapvető minták és irányzatok nem változnak, de új színeket, más lendületet kapnak, amelyet korunk legfontosabb feladata hat át, ez pedig a környezettudatos szemlélet.

A 2023 Hyper Nature trend a technológiát és a természetet kapcsolja össze a fenntartható környezet érdekében, mind a textilek mind a tapéták tekintetében.

Többnyire organikus mintákat ábrázolnak a digitális alkotások, mint az amszterdami póréhagyma mezők, azzal a szándékkal, hogy bemutassa, a növényvédőszerek alkalmazása a felére csökkenthető. A textil termékek kínálatában nagyon izgalmas az idei trend, ami a  digitalizáció és a természet összeolvadásából keletkezett.

A trendi minták a botanikus levél és virág mellett a geometrikus, és a fekete-fehér fotógrafikák. A hímzések, gyapjú szövetek, zsákvászon szőttesek merész színekben mint a vermilion, a poroszkék, a nyers umbra és a natúr nád árnyalataiban mutatkoznak be a kézműves szőttes textíliák.

A merész alapszínek mellé újrahasznosított, szintetikus anyagok társulnak, amelyek nemcsak a környezetünk védelmének, hanem a kortárs elvárásoknak is messzemenően megfelelnek.

Milyen hatások érvényesülnek a legtrendibb textíliákban?

Minden év elején Párizsban rendeznek egy Déco Off néven elhíresült szakkiállítást, ahol a legújabb textiltrendeket mutatják be. Az idei évben a következő hatásokkal találkozhatunk, amelyekből bármelyik nekünk tetszővel feldobhatjuk az otthonunkat.

  • Japán hatás: batikolt anyagon megjelenő felhő motívumok
  • Kockák: reneszánszukat élik a kockás anyagok
  • Rojtok: a Pollack dizájn bemutatott egy rojtos, bohém anyagot
  • Építészeti utalások: puha bársonyos, bordázott 3D-s anyag
  • Gobelin: újra felfedezték a dekoratív gobelint, abból is az erdei mintás anyagok számítanak a trendnek
  • Vadnyugati életérzés: a világ pontjain mindenhol népszerűek a mexikói, sivatagi, koptatott western motívumok
  • Folklór: mesékből származó mitológiai lények és formák jelennek meg a textileken
  • Csíkok: a hagyományos klasszikus csíkok, csipkézett élekkel megbolondítva

Összegezve

Amikor szeretnénk valamivel feldobni az otthonunkat, azt a textilekkel tehetjük meg a legegyszerűbben. Válasszunk valami trendi, különleges mintát, amiből aztán különböző lakberendezési termékeket vásárolhatunk, varrathatunk, ha van kreativitásunk hozzá, méteráru vásárlás esetén elkészíthetjük magunk is a kívánt darabot, amellyel teljesen más hangulatot csempészünk az otthonunkba.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom