kötél

A kert esetében több olyan dolog jöhet szóba, amikor egy strapabíró kötélnek hasznát tudjuk venni. Legyen szó játékok gyártásáról, egyedi dekorációról, esetleg korlátról vagy világításról egyaránt, ezek esetében garantáltan jól tud jönni egy minőségi kötél.

A hajókötelek forgalmazásával foglalkozó webáruházakban könnyen és gyorsan szerezhető be a szükséges darab. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire használható fel egy jó kötél.

Kötelek a kertben

A kötelet az emberiség már nagyon régóta használja. Felhasználásának módja folyamatosan változik ugyan, de mindig szükség van rá. Napjainkban sok mindent magunk készítünk el amolyan DIY, ezermester módra, ami nagy divattá vált, így a kötél is népszerű az alapanyagok között. A kertben sokféle módon használhatjuk fel, hiszen univerzális anyagnak számít.

Játékok kötélből

A kötelekből építhetünk a gyerekeknek hintát, függőágyat, de akár mászókát is, hiszen a vastag, tartós kötelek szakítószilárdsága kiváló, az időjárásnak ellenáll. Készülhet természetes vagy mesterséges anyagból. Hintát a felnőtteknek is lehet gyártani, raklapból az ülőke részt, amit erős kötéllel rögzítünk, majd néhány párnával, takaróval kényelmessé lehet tenni. Ha megfelelően rögzítjük, akkor még alvásra is alkalmas lesz.

Dekorációs anyagok

Kötélből készíthetünk kerti dekorációs eszközöket, felújíthatunk régi tárgyakat, eszközöket, valamint létrehozhatunk új tárgyakat. Készíthetünk kötéllétrát, de akár pár falapból és kötélből még egy polcot is összedobhatunk a faházba.

Lehet pár befőttes üvegből mécsestartót alkotni, amit kötéllel körbetekerve könnyedén díszíthetünk. Szóba jöhet továbbá egy egyszerű poháralátét is, amit DIY módon bárki legyárthat magának.

Korlát

Aki szereti a természetes megoldásokat, az néhány oszlop és kötél segítségével akár még korlátot is készíthet belőle. Mivel a kötelek vastag és tartós anyagból vannak, így kibírják a szélsőséges időjárást is.

Ha van kerti zuhanyzónk, akkor szóba jöhet a törölköző tartó is. Ezt úgy tudjuk megcsinálni, hogy a kötél két végére csomót kötünk és a csomó előtt egy fém pánttal a falra fúrjuk. Tökéletes megoldás a medence mellé is.

Világítás

Napelemes lámpák és egy hosszú kötél segítségével kerti világítást hozhatunk létre, így még az esti partikat is jobban élvezhetjük.

Készíthetünk kötélből kosarat, ami alkalmas a kerti párnák tárolására, valamint az itt termett gyümölcsök vagy zöldségek betakarítására.

Hol szerezhetőek be tartós kötelek?

Természetesen még nagyon sokféle tevékenységhez felhasználhatjuk őket, megerősíthetünk velük kerti tárgyakat, rögzíthetünk építményeket.

Köteleket sokfelé vásárolhatunk akár online is. A  Galco Kötél Webáruházban minden fajta és minden méretű kötél megtalálható, jó minőségben. A kötélgyártó üzemben poliészter és polipropilén fonalakból dolgoznak, amelyek megbízható forrásból származnak, az elkészült kötelekre minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyek kizárólag hazai gyártásúak.

Összegezve: Ha szeretünk saját magunk által előállított dolgokkal körülvenni magunkat a kertben, akkor bátran használjunk köteleket, mert erős, időjárásálló és nem is túl drága.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom