klíma

Ahogy a hőmérő higanyszála egyre magasabbra kúszik, úgy növekszik meg az igényünk a kellemes, hűvös belső terekre. Egy klímával mindig gondoskodhatunk arról, hogy szobánk hőmérséklete épp ideális legyen – de vajon melyik hűtőberendezéssel járhatunk a legjobban?

Kényelmünk záloga: a modern klímatechnika

A klímatechnika a kezdetei óta hatalmas fejlődésen ment keresztül – ennek eredményét pedig mindannyian élvezhetjük. Többféle berendezés is létezik a piacon: a mobil és a falakon fixen elhelyezhető, osztott klíma, azaz a split. A Zimankó Kft split klímái pedig mono és multi formában is elérhetőek.

A split klíma egy beltéri és kültéri egységből áll. Attól függően pedig, hogy egy vagy több helyiséget hűthetünk-fűthetünk vele, két típust különböztetünk meg. A Zimankó Kft hírei között több értékes információ is olvasható róla.

A split klíma működése és típusai

E klímatípus esetében a hűtő (azaz a hőfelvevő rész) kerül a lakásunkba, míg a kondenzátor és a kompresszor a szabadba. Ez a megoldás biztosítja, hogy ne maradjon vissza semmi a hűtés során felszabadult hőből.

A split hűtési rendszernek azonban akkor a legjobb a hatékonysága, ha a belső és a külső egység viszonylag közel vannak egymáshoz. Így ugyanis gyorsabban mozoghat a hűtőközeg a rézcsőben.

1. Mono: Ez egy olyan fajtája a split klímának, mellyel egyetlen helyiséget tudunk klimatizálni. Ilyenkor a beltéri egységet rézcsővel és elektromos kábellel köthetjük össze a kültérivel. A beltéri egységét több helyre is elhelyezhetjük: az álmennyezetbe, a radiátor helyére és az oldalfalra is. A legfontosabb előnyei ennek a típusnak a következők:

  • a zajos, kompresszoros részt a szabadba helyezhetjük, így nem fog zavarni minket a pihenésben vagy épp a koncentrálásban
  • inverteres motorjának köszönhetően igen nagy teljesítményre képes

2. Multi: Itt már nem egy, hanem több beltéri egység áll összeköttetésben a kültérivel, melyek akár külön-külön is szabályozhatóak. Ennek köszönhetően:

  • az összes helyiségünkben, ahol megtalálható, be tudjuk állítani egyesével a hőmérsékleteket
  • csendesen működik, számos funkcióval ellátva
  • költséghatékony, az energiafelhasználása igen kedvező
  • akár távolról is irányíthatjuk egységeit WiFi kapcsolat segítségével

Ezért előnyösebb megoldás a split más klímáknál

A kompakt klímák esetében egyetlen egység, gép létezik – így minden működési zajnak fültanúi leszünk, ami kellemetlen lehet számos tevékenység során. A mobil klímák szintén zajosabbak, azonban lassabban hűtenek le egy-egy helyiséget, mint a splitek.

Ha egy split klímával szabályoznánk otthonunk hőmérsékletét, célszerű egy klímatechnikában tapasztalt, pontos műszaki kivitelezést garantáló csapatra bíznunk azt. A Zimankó Kft minden megbízását az egyedi igények teljes körű figyelembevételével kivitelezi.

Számíthatunk rájuk többek között a lakossági és ipari-kereskedelmi hűtéstechnikában, a szellőzéstechnikában és a hűtőházak, valamint mélyhűtőházak generálkivitelezésében, szervizelésében is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom