akkus láncfűrész

A favágás egy olyan feladatkör, aminek többféle változata létezik, de ezek mindegyikében segítséget nyújt az akkus láncfűrész. Tél előtt a tüzelőt kell többnyire megfelelő méretűre vágni, tavasszal pedig a fák metszése, az elszáradt ágak lenyesése, az elpusztult példányok kidöntése és feldolgozása kerülhet előtérbe.

Felújítási, építési munkálatok során a gerendákat, deszkákat és léceket kell pontoson leszabni, amihez szintén elkél a precíz segítség. A láncfűrészek tekintetében megszokott a mobilitás, kivéve a kábeles változatoknál, amiknek a használati köre eléggé behatárolt, viszont az új technológia ötvözi a jól megszokott előnyöket.

A gyakorlati tapasztalatok már egyértelműen bebizonyították, hogy az akkus láncfűrész remek befektetés.

Milyen teljesítménnyel bír az akkus láncfűrész?

Legyen szó bármilyen szerszámgépről, a legnagyobb kérdés mindig a megfelelő teljesítmény. Hiába a csillogó külső, a kézre álló kialakítás, ha egyszerűen nem képes megfelelni az elvárásoknak.

Az akkus láncfűrész esetében sem előnyös, ha hirtelen le kell vágni egy gerendavéget és félúton már alig birkózik meg a feladattal, esetleg a lánc is beszorul. Amíg a legelső szériák bőven hagytak kívánnivalót maguk után, addig a jelenlegi akkus láncfűrész generációk már maximálisan kiszolgáljak az igényeket.

A 35 cm láncvezetővel ellátott típusok teljesen megfelelnek egy 30 cm³ benzines motor teljesítményének, amivel már kényelmesen és hosszabb távon lehet dolgozni. A folyamatos fordulatszám szabályozás egyenletes teljesítmény leadást garantál.

Ergonomikus kialakítású az akkus láncfűrész

A tüzelő felaprítása nem 2 perc, ahogy egy kiszáradt gyümölcsfát feldolgozni is több időbe telik. A használat során ezért mérvadó a kényelem. Az akkus láncfűrész azon túl, hogy csendes és ugyanannyira autonóm, mint a benzinmotoros változata, mellőzi a kellemetlen gázok kibocsájtását.

A tervezés során a rezgéscsillapítás is előtérbe került, így nem fog a folyamatos rázkódása terhelést jelenteni használat közben. A kényelmet tovább növeli, hogy csak a lánckenő olaj mennyiségére kell figyelni, aminek a fogyása jól nyomon követhető a tartályban.

Biztonság tekintetében élen jár az akkus láncfűrész

Külön LED világítás jelzi az akkumulátor töltöttségi szintjét, ami megakadályozza a túlhasználatot. A speciális XTP por- és cseppálló bevonat gondoskodik az élettartam növeléséről, az esetleges zárlat megelőzéséről.

A túlterhelés elleni védelem és az elektromos láncfék biztosítja az akkus láncfűrész biztonságos alkalmazását. A szénkefe mentes BL motor jelentősen kitolja az élettartamot. A lánc megszorítása kulcs nélkül történhet, ami szintén csökkenti a belesetek kockázatát.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom