kertész

A saját vállalkozás, cég elindítása mindig nagy izgalmakat hordoz magában, különösen, ha valami olyasmibe kezdünk, ami a szívünk csücske, ami olyan sokat jelent számunkra. Ilyen lehet a kertészeti vállalkozás is. A gondolatot, hogy kertészeti vállalkozást indítunk, gyakran egy, a kertészethez, a kertészettel kapcsolatos szenvedély, szerelem előz meg, azaz gyakran olyan emberek kezdenek kertészeti vállalkozásba, akik különösen vonzódnak az ezzel kapcsolatos dolgokhoz.

Amennyiben már rendelkezünk elegendő, kertészettel, kapcsolatos ismerettel, és szeretnénk egy magasabb szintre lépni, illetve a szaktudásunkat, a szakértelmünket másoknak is átadni, akkor semmi okunk sincs arra, hogy halogassuk a saját kertészeti vállalkozásunk létrehozását. A cikkben néhány tanácsot adunk, hogy mire ügyeljünk, ha kertészeti vállalkozást tervezünk létrehozni és mire lesz szükségünk a tőkén és az ambíción kívül.

Különféle képesség és készség

Amikor valaki saját kertészeti céget indít, akkor sokféle készséggel és képességgel kell rendelkeznie. Az egyik legfontosabb a szakmai tudás. Amennyiben hiányoznak a kertészeti ismeretek, úgy nagyon hasznos, ha elvégzünk a vállalkozással kapcsolatos képzést, hiszen csak így leszünk képesek vezetni megfelelően a saját vállalkozásunkat. Néhány készség és képesség, amelyek elengedhetetlenek a kertészeti vállalkozás vezetéséhez: kommunikációs készség, jó tervező készség, rugalmasság, adminisztratív készségek, tárgyalási készségek, jó szociális készségek.

Üzleti terv készítése

Az üzleti terv elkészítése minden vállalkozás elindításánál nagyon lényeges lépés, hiszen ez biztosítja a kezdeti sikereket, majd a vállalkozás fellendülését is ez fogja biztosítani. Az üzleti terv nagyon sokrétű, de első helyen mindenképpen a célok kitűzése kell, hogy szerepeljen. Az üzleti terv része az is, hogy meghatározzuk, mit akarunk elérni, milyen terveink vannak a vállalkozással kapcsolatban. Az üzleti terv részét kell, hogy képezze a költségek meghatározása, az is, hogy milyen alapvető eszközökre lesz szükségünk és talán a legfontosabb, hogy a vállalkozásunk milyen szolgáltatásokat fog nyújtani.

Az ügyfelek meghatározása és a piackutatás

Minden vállalkozásnak, pontosabban vállalkozás vezetőnek tudnia kell, hogy milyen vásárlókat szeretne megcélozni a termékeivel és a szolgáltatásaival. Ehhez azonban alapos piackutatást kell végezni. *A piackutatás során, felmérjük, hogy milyen emberek, kik lesznek a vevőink, és már ekkor is nagyjából sejteni fogjuk, hogy mekkora ügyfélkörre számíthatunk. A piackutatás során szemrevételezhetjük, alaposan megvizsgálhatjuk a versenytársainkat is.

A tőke, az anyagiak, a pénzügyek

A pénzügyi rész sem elhanyagolható, amikor üzleti vállalkozásba kezdünk, hiszen tudnunk kell, hogy mire, mennyi pénzt fogunk kiadni. A kezdeti időkben nagyobb tőkére lesz szükségünk, hiszen bérelni, vagy vásárolni kell egy helyet, szükség lesz irodára, a termékekbe is be kell fektetni, de a szállítókat és az alkalmazottakat is ki kell fizetni. A pénzügyi kimutatások segítenek megfelelő döntéseket hozni, amely döntések kihatnak a vállalkozás jövőjére is.

A végső lépések

Amikor minden egyes mozzanatát kidolgoztuk az üzleti vállalkozásunknak, akkor jöhet a konkrét lépés, azaz a cégalapítás és a székhely létrehozása. A cégalapítás menete: üzleti ötlet, cégforma és adózási mód kiválasztása, cégnév, székhely, vezető tisztségviselő, tevékenységi kör és engedélyek, törzstőke, szerződés aláírása ügyvéd jelenlétében, benyújtás cégbíróságra, bankszámlanyitás, magyar kereskedelmi és iparkamarai tagság.  Ezekben a fontos lépésekben a szekhelyszolgaltatas.eu is a segítségünkre lehet, akikre nem csak a cégalapításban, a székhelyszolgáltatásban támaszkodhatunk, hanem cégmódosítás, cég adásvétel, könyvelés és bélyegzőkészítés esetén is.

Kép forrása: Water photo created by welcomia – www.freepik.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik