telefon

A Squid Game sorozattal már biztos te is találkoztál. Ha máshol nem, akkor Netflixen, amikor épp azt keresgélted, hogy mit nézz este. Az sem kizárt, hogy a barátaidtól vagy a munkatársaidtól hallottál róla.

Az persze más kérdés, hogy pontosan mit is mondtak és végül megnézted-e a sorozatot. A Squid Game ugyanis tipikusan olyan alkotás, ami mély nyomot hagy bennünk.

Csak két opció van. Vagy imádjuk és igazi rajongókká válunk, akik tűkön ülve várjuk a 2. évadod. Vagy pedig nem értjük, hogy mi ez a nagy ováció körülötte, mert nekünk nem jön át az érzés.

Bárhogy is legyen, mindenképp megéri megnézni, hiszen csak így tudhatod meg, rád milyen hatással lesz. Különben is te melyik állásponton leszel, amikor felmerül a téma egy beszélgetésben?

Merthogy szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb szóba fog kerülni. Akkor pedig hálás leszel azért, hogy megnézted és el tudod mondani a véleményedet.

A történet spoiler nélkül

A sorozat írója és rendezője egy személyben Hwang Dong-hyuk. Neki köszönhetjük, hogy létrejött egy ilyen mestermű, mint a Squid Game. Bár nem mindenkinek tetszik, de azt azért leszögezhetjük, hogy nagy durranás lett. Ezt pedig csak kevés sorozattal lehet elérni, főleg manapság, amikor nehéz valami igazán újat és izgalmasat a nézők elé tárni.

Ahogy elkezdődnek az események, úgy érezzük, hogy egy népszerű tévés vetélkedőbe csöppentünk. Majd hamar rájövünk, hogy a műsor jobban hasonlít inkább egy túlélő show-ra, ahol a szereplők élete a tét. A helyszín Dél-Korea, ahol egy rejtélyes vetélkedőhöz keresnek önkénteseket.

A történet lényege, hogy a több mint 450 szereplőből csak egyetlen egy maradhat. Ő lesz az, aki hazaviheti a pénznyereményt. Mi lesz a többiekkel? Azt itt most nem áruljuk el, nézd meg inkább a sorozatot, hogy a saját szemeddel lásd.

Ha pedig a látottak hatására te is rajongóvá válasz, akkor figyelmedbe ajánljuk az INFINITY Tokok termékeit. Képzeld, itt megtalálod a Squid Game kollekciót is!

Érdekességek a sorozatról

Eredetileg teljesen más címet terveztek neki. Squid Game helyett a Round Six nevet kapta volna, és először nem is sorozatot akartak belőle, hanem filmet. A rendező 2008-ban állt neki a forgatókönyvnek, az első két rész megírása közel fél évbe telt.

Állítólag tartott tőle, hogy az emberek túl erőszakosnak fogják találni a sorozatot. Így több mint 10 évig húzta a dolgot, míg végül képernyőre vitte a történetet.

Lesz-e második évad?

Úgy látszik, a rendező nem volt 100%-osan biztos a sikerben. Csak az első évad nézettsége után döntött a folytatás mellett. Ezzel el is árultuk a kérdésre a választ. Igen, naná, hogy lesz második évad!

Bár a történetről még nem sokat lehet tudni, az viszont biztos, hogy az elsőhöz hasonlóan izgalmakban nem lesz hiány. Még maga a rendező gárda sem tudja, hogy pontosan hogy fog megvalósulni a folytatás. Egyelőre még csak tervek vannak, amik folyamatosan változnak, alakulnak.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom