fotótapéta

Emlékszel még azokra a borzalmas fotótapétákra? Biztos te is láttál már panellakások falain díszelgő pálmafákat és tengerpartot. Ha így nem ugrik be hirtelen, akkor képzeld oda a legrondább retro olvasólámpát és a fa karfájú, csíkos fotelt is a hatalmas, leggyakrabban celluxszal felragasztott poszter elé.

Ugye hogy megvan? A fotótapéta most újra divatba jött, és szerencsére már egészen más “ligában játszik”.

Majdnem minden lakásban volt anno ilyen hatalmas poszter. Hol az üvegajtókon, hol az ablaktalan ficakokban tűntek fel a közel azonos minták. Kinek mi jutott: nagy sláger volt a tengerpart pálmafával és koktéllal, a bambuszerdő, és a színes korongok.

Ezek a hosszú évek során itt-ott kikoptak, felszakadtak, és még a színeiket is elvesztették, mégis a lakás részét képezték, és biztos, hogy még képzik most is néhány otthonban. A lakók túlzott ragaszkodása, vagy nemtörődömsége miatt lettek ezek az egykoron szép és menő képek mára oltári ciki cikké.

Hogyan lett megint menő a cikiből?

Azt első körben le kell szögezni, hogy a manapság kapható fotótapéták már egészen más minőséget képviselnek, mint az elődeik. Ezek már nagyon éles, fantasztikus minőségű fotók alapján készülnek, kiváló nyomtatási technikával, és mindenki számára könnyen kezelhetőek.

Nem csak szépek, de még jól használható funkcióik is vannak: kitágíthatják tereket, feldobják az amúgy egyhangú szobákat és mondtuk már, hogy optikailag csalni is lehet velük? Bámulatos lehetőségeket kaphatunk egy-egy jól kiválasztott és megkomponált fotótapéta és berendezés segítségével.

Köszönhetően a hatalmas választéknak, ma már megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy a színekben harmonizáló, a szoba elrendezésének legmegfelelőbb képet válasszuk, ne csak azt, ami jut.

fotótapéta

Fotótapéta: milyen mintát válassz?

Attól függ, mekkora a tered, és mit szeretnél elérni. Például, ha van egy szűk szobád, amit növelni szeretnél, akkor mindenképp olyan képet keress, amit nézve a képen belül messzire látsz el, vagyis messze van a horizont. Ilyen lehet egy város utcája, vagy egy ablak, ami egy szép tájra nyílik.

Ha csak fel szeretnéd dobni a kicsi szobádat, akkor kiválaszthatsz egy falat a négyből, amire feltehetsz a bútoraiddal és a szobád alap színeivel harmonizáló, egyéb mintás fotótapétát: ilyenkor jöhetnek szóba a pöttyök, csíkok és virágok. Esetleg csak a fal kisebb részét takaró absztrakt, vagy non-figuratív alkotások segítségével is egyedivé teheted a helyiséget.

A jól átgondolt és okosan használt fotótapétákat igenis szeretjük!

Könnyen kezelhetőek, egyszerű felrakni őket, kiváló minőségben készülnek, és évekig, évtizedekig megőrzik élénk színeiket. Persze nem feltétlenül kell évtizedekig ugyanazt a képet nézni, hiszen trendek jönnek-mennek: elérhető áruknak és könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően nyugodtan cserélgethetjük őket ízlésünk szerint.

fotótapéta

Nem mindenkinek nyílik az ablaka a Golden Gate hídra, de a fotótapéta segítségével akár ezt is megengedheted magadnak:)

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert