építkezés

Nincs új a nap alatt, hangzik a közismert mondás, és úgy tűnik, nagyon is igaz. Legalábbis, ami az építőanyagok világát illeti. Talán kevesen fogadtak volna arra, hogy az emberiség egyik legősibb építőanyaga a 21. század hajnalán újra reneszánszát fogja élni, és népszerűbb lesz, mint valaha.

Pedig pontosan ez figyelhető meg a vályog esetén, ami ősidők óta a legtermészetesebb és legkézenfekvőbb építőanyag volt az embereknek, egészen a II. világháborúig, amikor is a gyors építkezés gyors megoldásokat követelt. Csakhogy a gyorsaságnak meglett a böjtje.

Mérgező ház szindróma?

Bizony ez egy létező, a WHO által hivatalosan is elfogadott tünetegyüttes. Ezt egészen biztosan NEM kapja meg az a ház, ami a BIOKAY vályogvakolatok vályog építőanyagaival épül.

Sokan emlékeznek talán a nagyszülői házakra, ahol a vályogfalak nyáron kellemes hűvöset, télen jó páramentes meleget adtak az ott élőknek. Ugyanezt tudod most te magad is megvalósítani, ha nem a vegyipar termékeivel építed meg a házat, amely így telis-tele lesz kipárolgó mérgező anyagokkal allergiát, asztmát, fejfájást okozva.

Jogosan merül fel benned persze a kérdés, hogy te bizony azért esztétikailag is mutatós házat szeretnél, mert bár a nagyi háza is édes emlékeket idéz, valljuk be, mára már azért egész más típusú házakat építünk és építtetünk. A jó hír az, hogy ekkor sem kell lemondani a vályog előnyeiről, ha modern otthont szeretnél a családodnak, vagyis a 21. századi otthon is lehet egészséges és lakóbarát klímájú.

De lássuk csak, hogy teremtheted meg mindezt.

A modernizált vályog is aranyat ér!

Szerencsére ma már nem csak tapaszthatod a vályogot, és nem kell hozzá külön szakember sem, aki földből és vízből megalkotja neked az építéshez szükséges vályogot, ugyanis már számtalan modern megoldás létezik arra, hogy a lehető legegyszerűbben használhasd a természetes építőanyagot.

Mutatjuk is, milyen megoldások közül választhatsz, amelyek szabványosítottak, gyári körülmények között kerülnek előállításra, minősített előírások alapján.

vályog

Kép forrása: Valyogvakolat.hu

Ilyen például a vályogtégla, amely a közismert, kevésbé ökologikus téglához hasonlóan három méretben (kis méretű, kettősméretű és B-30-as) kapható. Hozzá használható a vályoghabarcs, amely szintén környezetbarát megoldást jelent, valamint vályogvakolattal lehet felhúzni rá a védőréteget.

A vályogrostlapok szintén nagy népszerűségnek örvendenek, fához és fémhez illeszthetőek. Hőszigetelő és vakolathordó táblaként is funkcionál, és a természetes alapanyagok minden előnyét magáénak tudhatja.

A természetes is lehet szép!

Láthatod hát, megannyi lehetőséged van a fa, a föld és a természet egyéb kincseinek használatával csodás, szabványos otthont építeni. Mindezt úgy, hogy nem kell lemondanod a családod egészségéről, nem kell küzdelmet folytatnod a penésszel, a párával vagy a szálló porokkal szemben.

Akár építkezel, akár felújítasz, mindenképpen érdeklődj a vályog felhasználásának a lehetőségeiről a BIOKAY vályogvakolatok szakembereitől!

Képek forrása: Pexels.com; Valyogvakolat.hu

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom