albérlet

A környezetvédelem és a magunk mögött hagyott ökológiai lábnyom a jelenleginél sokkal nagyobb szerepet kellene, hogy kapjanak. A hétköznapi termékfelhasználásnál indul a dolog, de a táplálkozási szokások és a lakhatás területén sem elhanyagolható a téma.

Milyen összefüggés van a fenntarthatóság és az albérletek világa között? Hogyan érdemes erre bérbeadói és bérlői szemmel tekinteni? Cikkünkben a Global Best Property Zrt. segítségével ilyen kérdésekre keressük a válaszokat.

Ez is csak egy üzlet?

Valahogy így. A befektetési céllal ingatlant vásárlók elsősorban az albérletek lehetőségében gondolkodnak. A korrekt szerződéses háttérhez és a minőségi bérleményhez azonban anyagi forrásokra van szükség.

Minél ritkábban cserélik egymást a bérlők, annál kevesebbszer válik szükségessé a felújítás, a tisztasági festés és az ezekkel járó termékek alkalmazása. Bár kétségkívül egy üzletágról van szó, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy végső soron az ember biztonságos és kényelmes életterének kialakítása a cél.

A lakhatási szegénység valós fogalom, és ha jobban belegondolunk, a megfelelő körülmények biztosítása nem lehet rossz akkor, ha egyelőre a saját otthon megteremtésében nem gondolkodókról van szó.

Költözés átgondoltan

Különösen akkor célszerű a tudatosságra kiemelt hangsúlyt helyezni, ha távoli úti célról, egy másik városról van szó. A rendelkezésre álló költöztető cég, vagy éppen a saját gépjármű kihasználtsága hozzájárul ahhoz, hogy minél kevesebbet legyen úton az autó, ezzel a környezetterhelést csökkentve.

A műanyag zsákok helyett jó ötlet lehet az újrahasznosítható papírdobozok mellett letenni a voksot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyszerhasználatos zsákok legtöbbször a kukában végzik, gyakran nem is a szelektív gyűjtést fókuszba helyezve.

Stressz és káosz nélkül

Mindenkinek ez az álma akkor, ha költözésről van szó. A fenntarthatóság valahol azzal is azonosítható, hogy miként éli meg az ember a vele történő helyzeteket. A stressz nemcsak az általános egészségi állapotra van rossz hatással, hanem a társas kapcsolatokra is.

Amikor nincs rendben lelkileg valaki, az befolyásolja kommunikációját, a munkára, az emberi viszonyokra való odafigyelés képességét. A tudatosságra néha akkor van a legnagyobb szükség, amikor egy új helyen kell ismét felépíteni egy élhető, komfortos teret.

Főszerepben az energiahatékonyság

Nemcsak a várható számlák miatt érdemes a megfelelő szigeteléssel rendelkező albérlet mellett letenni a voksot. Az elavult nyílászárók és a hőszigetelés hiánya sajnos egyet jelentenek azzal, hogy télen gyakorlatilag az utcát fűtjük. Ez minden, csak nem fenntartható. A várható kiadások és a feleslegesen felhasznált energia az életminőséget és a környezetet rontó tényezőként felfoghatók.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a karbantartott kazánok, fűtőtestek, klímák nagyobb hatékonysággal alkalmazhatók. Ez nem elhanyagolható szempont akkor, ha az energiatakarékosságról van szó.

Az albérletekkel összefüggésben az is elmondható, hogy nem mindegy, mennyi fix költség társul a bérleti díjhoz, ezt pedig leginkább az energiatakarékos megoldásokkal sikerülhet befolyásolni. Albérletválasztásnál tehát mindenképpen legyen szempont az energetikai kialakítás.

Nem véletlen, hogy egyre inkább keresik az érdeklődők a megfelelő szigeteléssel rendelkező, akár többféle fűtési megoldást is kínáló ingatlanokat albérlet céljából.

A területen tevékenykedő ingatlanügynökségek tapasztalatai szerint elmondható, hogy ezért akár többet is hajlandóak az érintettek fizetni, hiszen hosszútávon jobban jönnek ki a korszerű lakásokkal.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom