öregedés

Nem csak külsőleg, krémek és szérumok segítségével lehet megőrizni a fiatalos külsőt, hanem azt bizony belsőleg is táplálni kell. Erre vannak a különböző táplálékkiegészítők, melyek közé tartozik az ashwagandhából készült por is.

A Biobarátnál kapható ashwagandha por az öregedés jelei ellen ható bőrápoló készítmények ideális segítőtársa, így akinek céljai között szerepel külseje fiatalosságának megőrzése, érdemes kipróbálnia. De nem csak a külsőnk szépségét őrzi meg ez a termék, hanem szervezetünk egészére pozitívan hat. Hogy hogyan? Megmutatjuk!

Az ashwagandáról röviden

Az Indiából származó ashwagandha növény barnás, fahéjra is emlékeztető gyökerét évszázadok óta használják a népi gyógyászatban és az egészségmegőrzésben. Az adaptogén növényből leginkább kapszula és por formájában alkotnak termékeket, amik már nemcsak a Távol-Keleten, de Európában és a világ számos részén is nagy népszerűségnek örvendenek.

Az ashwagandha és a bőr egészségének kapcsolata

Ez az adaptogén növény rendkívül gazdag antioxidánsokban (főleg flavonoidokban és polifenolokban), melyek kiváló segítséget nyújtanak szervezetünknek abban, hogy küzdjön a káros szabadgyökök ellen. Ezek ugyanis nemcsak daganatos megbetegedéseket okozhatnak hosszú távon, de rövidtávon a sejteket, a bőrt is károsíthatják, és felerősíthetik az öregedési folyamatokat.

Az ashwagandha por rendszeres szedése kiegyensúlyozhatja a kortizol szintjét, csökkentheti a stressz negatív lecsapódását külsőnkön, ezáltal a bőr kevésbé veszti el rugalmasságát, a ráncok pedig lassabban jelennek meg rajta.

Ezek miatt egyre gyakrabban bukkan fel különböző bőrápolási termékekben is, szérumokban, arcmaszkokban, krémekben és bőrradírokban. Azonban hatásosabb, ha belsőleg használjuk az ashwagandhát, por vagy kapszula formájában.

Mire jó még?

Nemcsak fiatalon tarthatja külsőnket, hanem fontosabb dolgokban is segíthet, például:

  • Stressz és szorongásos problémák leküzdése.
  • Kognitív funkciók támogatása, hozzájárulhat ugyanis a mentális egyensúlyhoz, a memória élességéhez, a koncentráció növeléséhez.
  • Afrodiziákumként növelheti a libidót, támogathatja a szexuális egészséget nőknél és férfiaknál egyaránt.
  • Gyulladások és autoimmun betegségek ellen is felveszi a harcot, ide tartozik többek között a rheumás arthritis.
  • Ha valaki álmatlanságban szenved, alvászavarokkal, gyakori felébredéssel küzd, számára is előnyös lehet az ashwagandha valamilyen formában való alkalmazása.
  • Alapvetően pedig az immunrendszer egészségéhez járul hozzá, ami mindenkinek jól jön, minden életszakaszban és évszakban.

Meg kell jegyezni, hogy mindenki igényei eltérőek, és mindenki máshogy reagál a különböző étrend-kiegészítők szedésére. Ezért aztán érdemes orvosunk, dietetikusunk tanácsát kikérni, mielőtt alkalmazunk egy új terméket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom