Philodendron selloum 'Atom'

A filodendron ’Atom’ (Philodendron selloum ’Atom’) bemutatása

Philodendron selloum 'Atom'

Philodendron selloum ‘Atom’ / Kép forrása: CityPlant.hu

A filodendron ’Atom’, a szeldeltlevelű vagy elefántfül filodendron (Philodendron selloum) törpe növésű változata. Lassan növekvő, kompakt kis növény, mely kifejlett állapotban is nagyjából fél méter magasra nő csak, nem kell attól tartani, hogy kinövi a szobát.

Jó választás mindazok számára, akik, szeretnék otthonukat egy mutatós, modern szobanövénnyel díszíteni, de nincs túl sok hely a növény számára. A filodendron ‘Atom’ remekül mutat egy asztal közepére állítva, de akár az ablakban is tarthatjuk.

A filodendron ’Atom’ (Philodendron selloum ’Atom’) gondozása

Elhelyezés, hőmérséklet

A filodendron ’Atom’ átlagos igényű szobanövény világos, de nem tűző napos, kellemesen meleg, 18-23 fokos szobahőmérsékleten érzi legjobban magát.

Öntözés, tápoldatozás

A filodendron vízigénye a fény és hőmérsékletigényéhez hasonlóan, meglehetősen átlagos. Szereti, ha a földje mindig kicsit nyirkos, ez azonban nem jelenti azt, hogy állnia kell a vízben. A túlöntözést kerüljük el.

Tápoldatozni főként a tavaszi és nyári hónapokban kell, ilyenkor 2-3 hetente érdemes tápoldatozni az öntözések során. Ősszel és télen elég ennél jóval ritkábban, havonta egyszer.

Páratartalom

A filodendron ’Atom’ kedveli a párás levegőt, ezért érdemes közvetett módon párásítani, azaz a növényt egy vizes kaviccsal vagy agyaggranulátummal töltött tálcára állítani. Sokat segít, ha a fűtési szezonban a radiátortól minél távolabb helyezzük el.

Átültetés

Ha szükségessé válik a növény átültetése, azt tavasszal végezzük el, erre a célra tökéletesen megfelel az általános virágföld.

Kép forrása: CityPlant.hu

Forrás: Fitoland.hu

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények