bükk

Kép forrása: Pixabay.com

A magyarországi erdőkbe gazdaságosan termelhető és a klímaváltozáshoz alkalmazkodni képes fa fajokat kell telepíteni és egyúttal meg kell gátolni az invazív fajok elterjedését, ugyanis az éghajlatváltozás miatt egyre melegebbek a nyarak, egyenlőtlen a csapadék eloszlás és a jelenlegi növényfajok visszaszorulóban vannak – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A tárcavezető kifejtette: a klímaváltozás miatt az a legfontosabb szempont, hogy minél több erdő és fás terület legyen, ezért az erdőtörvény módosításával az a kormány egyik célja, hogy segítse a magánerdő-gazdálkodókat, hiszen az állami erdőterületek gyakorlatilag megteltek.

Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy kedden a hungarikumok sorába emelték az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét.

A miniszter szerint „a hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei, a magyar életérzés részei, a magyarság nagykövetei és összetartó erőt is jelentenek”. Az ország már 64 hungarikummal rendelkezik – mondta Fazekas Sándor.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MTI

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Természetvédelem