testsúly

Időről időre sokan határozzák el magukat, különösen a karácsonyi, szilveszteri időszak után, hogy belevágnak az életmódváltásba, fogyókúrába, az egészségük érdekében, és hogy a strandszezonra formába jöjjenek.

Jókora elhatározásra van hozzá szükség, illetve sokaknak egészen új szokások kialakítására, bevezetésére, ezért jó, ha támaszkodni tudnak valakire a megvalósítás során. A testsúly csökkentéséhez köztudott, hogy kevesebb bevitt kalóriára van szükség, mint amennyit a szervezet eléget, illetve rendszeres, az alkatodnak, állapotodnak megfelelő testmozgásra.

Sokan hívják segítségül a különféle táplálékiegészítőket is az eredmény érdekében, a BodySelect Testsúly Kontroll termékeiben is ilyen hatóanyagokkal találkozhatsz. De vajon segítenek-e ezek, és ha igen, melyek és hogyan?

Reformáld meg az életmódodat!

Céljaid elérésében nagy segítséget jelent, ha mindig, amikor elbizonytalanodsz, meginogsz, tudatosítod magadban, hogy miért vágtál bele, milyen eredményt szeretnél elérni. Így könnyebb a kijelölt úton tartani magad akkor is, ha a részeredmények kevésbé látványosak.

Bármilyen diéta vagy még jobb, életmódváltás mellett teszed is le a voksodat, a fokozatosság elvét kövesd, ugyanis a drasztikus, azonnali változtatásokat a szervezeted nem fogja tolerálni. Amennyiben nem küzdesz semmilyen betegséggel, így nincs szükséged speciális diétára, csupán kevesebbet kell enned, és lehetőleg több zöldséget, gyümölcsöt beiktatni az étrendedbe.

És persze a hidratálás is rendkívül fontos, de felejtsd el a cukros üdítőket, fogyassz vizet, ízesítetlen teákat, egyszer-egyszer frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket! És persze sok mozgás mellett adhatsz egy esélyt a fehérjediétának is.

Hogyan segíthetnek az étrend-kiegészítők?

Készülj rá testben és lélekben, na és hozzávalókkal a diétára. Ha komolyan gondolod, akkor sem fog menni egyik napról a másikra! A fogyás könnyítésére segítségül hívhatsz néhány étrend-kiegészítőt annak függvényében, hogy a fogyás, a szálkásítás vagy a tömegnövelés a célod. A táplálékkiegészítők több tápanyaghoz, aminosavhoz juttatják a sejtjeidet.

Az egyes típusok különbözőképpen segítik elő a zsírégetést, felgyorsítják a fogyást. Az edzés előtti stimulánsok hatására javul a teljesítményed, növelhető az edzés intenzitása, több kalóriát égethetsz el. Más fajták, például a fehérjeporok, az étvágyra, az éhségre hatnak, és a telítettség érzetét kialakítva fejtik ki jótékony hatásukat.

Tegyél meg mindent a sikerért!

Senki sem mondta, hogy egyszerű lesz, ezt bizonyára érzed menet közben, de hidd el, a végeredmény mindenért kárpótol majd. Csak legyél kitartó, következetes, a rendszeresség legyen a zászlódra tűzve!

A fogyás érdekében ints búcsút az egyszerű szénhidrátoknak, csökkentsd a telített zsírok bevitelét, növeld meg a fehérjebevitelt, hidratálj, és mozogj sokat, válassz olyan mozgásformát, amit örömmel végzel!

Az elegendő és megfelelő minőségű alvás elengedhetetlen a regenerációhoz, szánj elég időt a pihenésre!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom