rózsa levéltetű

TIOSOL®bór és kalcium-poliszulfid tartalmú lombtrágya hatékonyan segíti a növényt a gombák, rovarok elleni védekezésben is, akár biokultúrákban is.

Az Agrováció webáruház legújabb terméke bővíti a természetes hatóanyagú készítmények (Engedélyszám: 04.2/475-2/2014) listáját. Eddig a kétkomponensű lombtrágya és az mellett, a ® is gondoskodik arról, hogy válogatott összetevői által egészséges növényeket eredményez a szántóföldön, kiskertekben és dísznövények esetében egyaránt.

A ®lombtrágya különleges tulajdonságot kölcsönöz használata során, a benne lévő kalcium-poliszulfid segítségével a légteret eltelíti elemi kénnel, amely megakadályozza a károsító gombafertőzés kialakulását és a rovarokat is zavarja, mozgásra kényszeríti, így könnyeben írthatóvá teszi azokat a kontakt készítményekkel.

Különösen jó hatásfokozó tripszek, levéltetvek, atkák, molylepkék ellen, jól gátolja a különböző gombás betegségek megtelepedését, kivéve a peronoszpórát.

tripsz hagyma

Tripszfertőzés hagymán

kukorica bogár

Kukorica bogár kártétele

A TIOSOL® lombtrágya egész évben használható lombtrágya kalcium-, kén- és bór hiány megelőzésére. Az egyetlen kalcium-poliszulfid (poliszulfidkén) tartalmú készítmény, ami biotermesztésben is engedélyezett, emellett egyedivé teszi a bórtartalom is, mint kísérő mikroelem. A növényre permetként kijuttatva gyorsan elbomlik kalcium-ionra és elemi kénre.

A levegővel reakcióba lép kalciumra és kénre bomlik, a kalcium gyorsan bejut a levélszövetbe, a kén azonban a levélről lassan párolog, ami időben elnyújtott és meglehetősen összetett hatást biztosít.

Lombtrágyaként kijuttatva tökéletes megoldás a talajok leggyakrabban előforduló mész és kénhiányának kompenzálására, ami talajtrágyákkal sokkal költségesebben orvosolható. Bórtartalma révén elősegíti a virágképződést, jobb termékenyülést, betakarítás előtti alkalmazása növeli a cukor/olajtartalmat, fokozza a sikérképződést.

A TIOSOL®lombtrágya rendszeres használata erősíti a levélzet és a termés/gyümölcs ellenállóképességét, javítja a termés beltartalmi értékét és tárolhatóságát.

monília gomba almán

Monília gombafertőzés almán

Biostimulánsként javítja a növényállomány általános kondícióját, betegségekkel szembeni ellenállóságát. A TIOSOL® kezelés jelentősen hozzájárul az állomány természetes védekezéséhez a gyakori gomba- baktériumos és vírusfertőzésekkel szemben (kivétel a peronoszpórás betegségek), valamint a lágy/puhatestű, fiatal rovarok pl. levéltetvek, pajzstetvek, bolhák, kabócák elleni védelmet, az atkák gyérítését eredményesen támogatja.

A TIOSOL®lombtrágya használatával a károsító szervezetek mennyiségi és minőségi kártétele jelentősen mérsékelhető. Hatóanyagát a kalcium-poliszulfidot az amerikai farmerek több mint 100 éve használják gabonarozsda ellen és gabona csávázására is.

gabonarozsda

Gabonarozsda

További információt, felhasználási javaslatot, dózist az Agrováció webshopján találsz!

A jó ár mindenkié!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert