kanapé

Mikor a glamour stílus megszületett, főképp a hollywoodi sztárok nagyvonalúan berendezett lakásainak és a szállodák fényűző és csillogó lakosztályainak hangulatát közvetítette. Akkoriban erősen nőiesnek tartották, de mára már nagyon sokat finomodott, emiatt már a férfiak is egyre inkább megbarátkoztak számos elemével.

Magának a szónak a jelentése „ragyogás”, amely egy fényképészeti irányzatra utal. Nagyon sok fényes elemet találunk a glamour terekben: finom, fényes anyagokat, látványos kiegészítőket, fényt és sokszínűséget.

Nagyon sok csillogás

A DODO webáruház glamour kollekciójában remek és mindenekelőtt kitűnő minőségű bútorokat és kiegészítő elemeket találsz, amelyekkel garantáltan egyedivé és különlegessé teheted az egyes helyiségeidet.

Ráadásul egy glamour térben keverhetők egymással a stílusok, hiszen a glamour nem merev és nem önző, remekül megfér a neobarokkos elemekkel és a minimállal is. Még az art déco eleganciájához és a klasszikus stílushoz is remekül hozzáilleszthető sok-sok eleme.

A megvilágítás nagyon fontos a glamour miliőben, valamint természetesen a csillogás áll a központban. A pompát, eleganciát és a luxust hangsúlyozza itt minden. Használj bátran strasszt, flittert, tollat, gyöngyöt, rojtot, szőrmét, selymet, aranyat és ezüstöt is.

És a bútorokon és a kiegészítőkön is lehetnek ám csillogó elemek: üveg, tükör, kristály, króm, nikkel vagy más fémek. És a bársony nehogy kimaradjon ám!

Különleges, egyedi és pompás – de csak a megfelelő körítéssel

Ezt a hollywoodi pompát kifejezetten rád szabták, ha te is szereted a csillogás és a luxus érzetét, a különlegességet és az egyediséget. Persze minden esetben ügyelj az arányokra, mert az elemek túlzott erőltetése giccses hatású lehet.

És a színekkel is kesztyűs kézzel érdemes bánni, maradj a fehér, a fekete, a szürke, krém és a pasztell árnyalatoknál. Nagyon szépen kiemelik majd a pompázatos ragyogó glamour elemeket. Használhatsz például hatalmas tükröket, akár még képek helyett is a falon.

Viszont a mintáknál lehetsz nagyvonalú: a hatalmas virágminta és a geometrikus formák is szóba jöhetnek. Utóbbiak frissebbnek és modernebbnek hathatnak. És persze a márvány teheti fel a koronát mindenre, valamint az extrémebb egzotikus állatbőr minták, mint a zebra vagy a leopárd.

Legyél mértékletes

Bátran alkalmazz fém elemeket arany, ezüst és roségold árnyalatokban, de csak mértékkel! Egy szép fém lerakóasztal egy hatalmas bársony vagy bőr borítású kanapé vagy fotel mellé kifogástalan glamour hatást varázsol a térbe.

Alakíts ki egy fókuszpontot, amely köré felépítheted a színeket, anyagokat és a mintákat. Egy alapszín legyen itt, a többi pedig ennek kiegészítőjeként szerepeljen.

A bútorok közül a letisztult, elegánsan ívelt formákat válaszd, ezeken nagyon szépen fognak majd érvényesülni például a fémes vagy csillogó anyagú díszpárnák és a környezetében a fém dekortárgyak.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom