emeletes ágy

Mivel a kisgyerekek minimum a nap felét alvással töltik, ezért fontos, hogy az a hely, ahol álomra hajtják a fejüket, kényelmes és megfelelő méretű legyen. De emellett még az ergonómiának is szükséges némi figyelmet szentelni, hogy minél előbb megbarátkozzanak az új bútordarabbal, és elfogadják azt.

A nagy kedvenc: az emeletes ágy

A Csingiling Gyermekbútornál kapható emeletes ágyak igazán szórakoztató és játékos kiegészítői lehetnek a gyerekszobának. Lehet mondjuk egy vár, ahonnan a lurkóid az ellenséggel harcolnak, egy kalózhajó, amellyel a tengeren hánykódnak, vagy éppen az éghez közel a csillagokat nézik. A gyermeki fantázia kimeríthetetlen, neked pedig szülőként az a dolgod, hogy megadd nekik az álmodozás lehetőségét.

De egyébként az emeletes ágyak nem csupán a kreativitást fejlesztik, hanem azért is előnyösek, mert a különleges kialakításuk révén biztosítják, hogy a gyermekek a saját kis birodalmuknak érezzék az alvóhelyüket.

Arról nem is beszélve, hogy erősítik a testvéri kötődést, és segítik a gyerekekben a közös felelősségérzet kialakulását. A gyerkőcök ugyanis minden nap együtt dolgoznak azért, hogy megágyazzanak, illetve megosztják a helyet egymással játék közben.

A helykihasználás és a tárolóhely szempontjából sem utolsók

Ha alaposabban megnézed a fentebb említett webáruház kínálatát, akkor láthatod, hogy némely emeletes ágyuk egy görgőkön mozgó pótággyal is el van látva. Így nem okoz majd fejtörést, ha a gyermekeid alkalmanként pizsipartit tartanak.

A mi abszolút kedvenceink a Dominik emeletes ágyak, amelyekből rendelhető egyszínű és nyolc különböző mintával (boszorkányvár, laboratórium, istálló, kalóztanya, jégkastély, hercegnő palotája, rendőrség és tűzoltóság) ellátott változat is.

De ezeknek az ágyaknak egyébként vannak olyan verziói is, amelyek ágyneműtartóval lettek legyártva. Ezekben a széles fiókokban nem csupán az ágyneműk, hanem a játékok és az egyéb tárgyak is elférnek, így garantáltan mindig rend lesz majd a gyerekszobában.

Összességében tehát az emeletes ágyak nagyszerű választásnak bizonyulnak. Talán csak a biztonság merülhet fel aggályként velük kapcsolatban. Ez azonban könnyedén orvosolható néhány leesésgátló felszerelésével és az egyéb biztonsági előírások alapos betartásával. Győződj meg például arról, hogy az ágyhoz mellékelt létra stabil és biztonságos-e, vagy sem!

Hol legyen az ágy?

Végül ejtsünk pár szót arról, hogyan helyezd el a gyerekszobában az emeletes ágyat!

Az emeletes ágyat igénytől függően elhelyezheted az ablaktól távolabb, az ajtóhoz közelebb vagy akár a magasabb bútorok közé is! Egy dologra viszont figyelj: semmi esetre se kerüljön az ablak és a párkány közvetlen közelébe! Így ugyanis minden gond nélkül tudsz majd szellőztetni a szobában. Ráadásul még a gyerekek sem fognak megfázni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom