takarítás

Szinte mindenki járt már edzőteremben vagy tornateremben, ha máshol nem az iskolában. Korábban is nagy népszerűsége volt a gumipadlónak annak hatékony, időtálló és strapabíró volta miatt, manapság sincs ez másképp.

A gumi mindazonáltal, hogy tartós – így jó befektetésnek számít a terem tulajdonosának, a felhasználó számára is ideális, mivel ütésálló és hangtompító tulajdonságain túl kényelmes rajta edzeni és különböző gyakorlatokat elvégezni.

A gumipadló előnyei és hátrányai

A gumi egy speciális anyag, így tisztítás tekintetében is speciális eszközökre, szerekre van szükség a tökéletes fertőtlenítés és állapotának megóvása érdekében. Szerencsére a gumi könnyen tisztítható, azonban hátrányának mondható, hogy könnyen megtelepszenek rajta a baktériumok, így igényli is a gyakori tisztítást.

Gumipadló esetében a legfontosabb eszközök, amelyekre szükség lehet, többek között a porszívó, a permetszóró és a padlótisztító gép. Tisztítószerek tekintetében pedig a fertőtlenítőszer és a padlótisztítószer egyaránt elengedhetetlen.

Hogyan tisztítható a gumi felület?

A gumipadló tisztítása mindennapos és vannak olyan helyzetek, amikor ennek ellenére – egy komolyabb, nagyobb létszámos edzést vagy esetleges versenyt követően alaposabb munkavégzésre van szükség. Ebben az esetben érdemes az alábbi lépéseket követni:

1. A felület előkészítéseképpen fel szükséges porszívózni a padlót vagy gumiszőnyeget, hogy eltávolításra kerüljenek a nagyobb szennyeződések, valamint a por. A porszívó legideálisabb esetben rendelkezik gördülő, puha kefével, amely kíméletesen bánik a felülettel. Nagyobb munkavégzés esetében érdemes az ipari porszívó és egyéb takarítógép kölcsönzése mellett dönteni.

2. Padlótisztító gép segítségével érdemes átsúrolni a felületeket. Érdemes gépet alkalmazni, hiszen mindamellett, hogy sokkal hatékonyabb a munkavégzése, gyorsabb és egyszerűbb a tökéletes végeredmény elérése. Tisztítószer tekintetében mindenképpen olyan vegyszert szükséges választani, ami kifejezetten gumi felületekre ajánlott, azaz semleges pH-val rendelkezik. Így nem sérül a felület és még sokáig megőrzi eredeti állapotát.

3. A tornaszőnyeg fertőtlenítőszerrel való befújása a következő lépcsőfok. Pár percet igénybe vehet, hiszen a befújást követően várni kell arra, hogy a szer hatni kezdjen és maradéktalanul elpusztítsa a kórokozókat.

4. Végül ismét a padlótisztító gép ereje fog segíteni a gumiszőnyeg átsúrolásában és végső – makulátlan –  állapotának elérésében.

Az alábbi lépések követésével és a felsorolt tanácsok betartásával garantáltan tiszta és csillogó lesz a gumi felület, amelyre a vendégeknek is öröm lesz rálépni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom