gyerekszoba
gyerekszoba

Kép forrása: Pixabay.com

Ha a lakberendezés kerül szóba, akkor rendszerint többféle stílus és elv alapján hozzuk meg döntéseinket. Akár a FengShui is szerepet kaphat az enteriőr kialakításában.

A térrendezési elv jegyében a tárgyak, az anyagok, a növények és az emberek egyaránt energiát hordoznak magukban, mely befolyásolja egészségünket és boldogságunkat. Miért ne alkalmaznánk a régi kínai művészet alapelveit akár a gyermekszobában is?

A FengShui szempontjait ugyanúgy lehet alkalmazni egy gyerek szoba berendezésénél, mint más szoba esetében. De mégis milyen területek érdemelnek figyelmet? A cél alapvetően az, hogy egy olyan biztonságos és energetikailag is megfelelő teret alkossunk, ahol a gyermek maximálisan jól érzi magát, és egészséges fejlődése biztosított. Vegyük górcső alá a helyiségbe bejutó fény mennyiségét, az ágy elhelyezését, az elektromos eszközök jelenlétét, de a világítástechnika vagy a szobanövények sem elhanyagolhatóak.

Sokan elfeledkeznek arról, milyen fontos a megfelelő levegőminőség. A friss levegő nélkülözhetetlen a játék helyszínén, ahol mindig nagy a mozgolódás. Érdemes illóolajokat is bevetni, a citromfű vagy az eukaliptusz energetizáló hatással rendelkeznek.

Hasonlóan fontosak a növények is, melyekről a gyermekszoba esetében sem kell lemondani. Ezek nem csak oxigént termelnek, hanem hozzájárulnak az esztétikai élményhez is. Tegyük őket olyan helyre, ahol nem érik el a kicsik, és biztosan nem fogják leverni azokat.

A hagyományos világítástechnikai megoldások mellett ne feledkezzünk meg a LED szalagokról sem, melyek kifejezetten hangulatos összképet teremtenek.

A FengShui lakberendezésbe a káosz és a rendetlenség biztosan nem férnek bele. A megfelelő tároló dobozok és kosarak segítségével pillanatok alatt rendet varázsolhatsz még a legjobban leharcolt gyerekszobában is.

A képek gyermekeknek is nagy jelentőséggel bírnak, ezért a szoba megtervezésénél erre is érdemes elég időt szánnod. Állatminták, mesehősök, több részből áll virágminták, világtérképek és űrhajós kalandokra csábító dekor elemek- a lehetőségek száma megszámlálhatatlan, így minden gyerkőc számára megtalálható az ideális megoldás.

A FengShui jegyében berendezett gyerekszoba energiákkal tölti fel a kicsiket, és ugyanakkor egyfajta gyermekbirodalommá válhat, mely mind praktikumát, mind kreatív lehetőségeit illetően a gyermekek kedvencévé válik.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert