gyerekszőnyeg

Ki mondta, hogy a gyerekszobába nem lehet szuper trendi kiegészítőket beszerezni? A gyerekszőnyeg nem csak remekül feldobja a kis lurkók birodalmát, de szuper tanuló és játszó kiegészítőként is szolgálhat. Nézzünk néhány trendi gyerekszőnyeget, amit még a legkisebbek is imádni fognak!

A klasszikus: autópálya

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a jól bevált autópályás gyerekszőnyeget. Ez a szőnyeg nem csak feldobja a szobát, de interaktív, játékos és tanulási célokra is remekül használható.

A gyerekszobából igazi játék birodalom lesz, ha egy ilyen szőnyeget választunk, hiszen a kisautók és házak helyet kaphatnak a szőnyegvárosban. Az autópályás szőnyeg vagány, és mindenki számára érdekes játék lehet, amellett, hogy tisztítása könnyű így még a padlót is meg tudjuk védeni vele.

gyerekszőnyeg

Esztétikus és letisztult

Manapság nagyon trendi minimalista, letisztult stílusú gyerekszobát berendezni, csupa világos és természetes színnel, mint például a bézs vagy a pasztellszínek. Egy ilyen stílusú gyerekszoba nagyon menő, ráadásul a lakás többi részétől sem kell teljesen elütnie a gyerkőcök szobájának.

Válasszunk a világos bútorok mellé világos, de lehetőleg nem fehér szőnyeget, hiszen azt nagyon nehéz tisztán tartani! Remek választás a világosbarna, pasztell rózsaszín vagy a szürke színek kombinálása, illetve más, természetes színek választása.

Ez egyrészt segíti az esztétikus, letisztult stílust, másrészt a gyengéd színek nyugtató hatással lehetnek a kicsikre.

gyerekszőnyeg

Tanulás a szőnyeggel

Az egyik legjobb döntés, ha olyan gyerekszőnyeget választunk, amin a minták segítenek tanulni is. Ilyen lehet például egy szőnyeg, amelyen állatok képei vannak, esetleg az ábécé vagy egy világtérkép. Így a játék közben könnyedén taníthatunk is egy-két érdekességet a gyerekeknek. Néhány szőnyeg a mozgási készségeket is segíthet fejleszteni, például egy ugróiskola mintájú szőnyeg.

gyerekszőnyeg

Tisztítás és anyag

Gyerekszőnyeg kiválasztásakor figyeljünk az anyagösszetételre, nehogy a szőnyeg irritálja a gyerekek bőrét. A polipropilén anyag például nem csak kíméletes a bőrrel, de védi a szőnyeg színét és állapotát az elhasználódásról. Érdemes a mindennap használt szőnyeget rendszeresen tisztítani, hogy megóvjuk a gyerekeket a baktériumoktól.

gyerekszőnyeg

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik