jácint

Ha a cserépben tartott jácint már elvirágzott, akkor az alábbi lépéseket javasoljuk:

  1. Vágjuk le az elszáradt virágokat a növényről. Ha a virágokat nem távolítjuk el, a növény energiáját arra fogja fordítani, hogy magokat termeljen, és nem fogja a hagymáját erősíteni a következő virágzási ciklushoz.
  2. Amikor a levelek elhalványulnak és elszáradnak, csökkentsük a locsolás gyakoriságát, majd hagyjuk, hogy a levelek természetesen elszáradjanak és lehullanak. Ezzel segítünk a növénynek abban, hogy energiát gyűjtsön és tároljon a következő virágzási ciklushoz.
  3. Ha azt tervezzük, hogy a jácintot újra virágoztatjuk, akkor a következő évben augusztusban ültessük el a hagymáját kertbe vagy cserépbe, és tartsuk megfelelően. Addig a hagymát hűvös, sötét helyen tárolhatjuk, hogy át tudjon menni a hidegkezelésen, ami a virágzás előfeltétele.
  4. Ha nem szeretnénk újra virágoztatni a jácintot, akkor egyszerűen hagyhatjuk a hagymát a cserépben vagy elültethetjük kertbe, és így egy állandó zöld dísznövényt kapunk.

A mikrobiológiai készítmények olyan természetes anyagok, amelyek segítenek fenntartani a talaj biológiai aktivitását és növelik a növények stressztűrő képességét. Ezeknek a készítményeknek az alkalmazása hasznos lehet a jácintok esetében is.

A mikrobiológiai készítményeket öntözés során az öntözővízbe vagy talajba javasolt bekeverni, illetve a növényeket permetezni velük. A talajban élő hasznos mikroorganizmusok elősegítik a talaj szerkezetének javítását, és fokozzák a tápanyagok felvételét a növények számára. Ez a jácintok esetében is fontos lehet, mivel ezek a növények igénylik a tápanyagokat és a jó talajminőséget.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy a jácintok esetében a talaj pH-értéke is fontos, mivel ezek a növények savanyú talajt igényelnek. Ezért előnyös lehet, ha előzetesen a talaj pH-értékét megméred és szükség esetén savanyító anyagokkal korrigálod.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők