időjárás
időjárás

Kép forrása: Pixabay.com

A frontok alakítják időjárásunkat, érkezésük valamint tovább haladásuk hangulatunkat és szervezetünk működését is befolyásolhatják, főként, ha kimondottan frontérzékenyek vagyunk.

Hogyan hatnak ránt az egyes frontok?

Melegfront esetén, már a front érkezése előtt pár órával érezhetjük annak hatását. Ilyen hatások a fáradtság érzet, a koncentráló képesség csökkenése, az ingerlékenység, szaporább pulzus, valamint a fejfájás. 

A hidegfront általában tovább haladásakor érezteti kedvezőtlen hatásait. Ilyenkor nyugtalannak érezhetjük magunkat, aluszékonyság, heves szívdobogás és vérnyomás emelkedés jelentkezhet.

Hogyan kezelhetjük természetes módon a tüneteket?

Orbáncfű és cickafark tea

Ha a front miatt levertebbek vagyunk, vagy erősebben fáj a fejünk, akkor jó szolgálatot tehet a cickafark vagy orbáncfű tea.

  1. Egy evőkanál cickafarkfüvet 5-10 percig hagyjuk állni 2dl forró vízben, szűrés után fogyasztható.
  2. Az orbáncfű teát 1,5dl forró vízből és 2 teáskanál orbáncfűből lehet elkészíteni 10 perc alatt.

Mozgás

Ha nem mozgunk eleget, az frontérzékenységhez vezethet, ezt napi fél óra kellemes sétával, már meg lehet előzni.

Váltózuhany

Javíthatjuk a szervezet változástűrő képességét, ha meleg és hideg vizet váltakozva használjuk zuhanyzáskor. A váltózuhanyt célszerű a hideg vízzel befejezni.

Illóolaj

A párologtató, vagy a fürdővízbe cseppentett levendula, vagy citromfű olaj, a front okozta ingerlékenység megszűntetésében lehet segítségünkre.

Megfelelő táplálkozás, vitaminbevitel

A megfelelő táplálkozás is segíthet megszűntetni a frontérzékenység tüneteit. Főleg a B2, C és K vitamin, valamint a kálium és magnézium fejt ki ilyen hatást.

Utóbbiakat a paradicsom, karfiol, karalábé és az olajos magvak tartalmazzák nagyobb mennyiségben, míg az említett vitaminokat a citrom, csipkebogyó, savanyú káposzta, valamint a tejtermékek.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MentaTrend

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik