toll

Hol vannak már azok az idők, mikor az emberek madártoll vagy nádszál hegyét mártogatták a tintába és azzal írtak? Ma már a golyóstoll a legelterjedtebb a világon, amit nap mint nap akár többször is a kezünkbe veszünk. Hiába a digitális világ térhódítása, még így is sok esetben kell valamit feljegyeznünk papírra.

A tollak nagyon sokfélék lehetnek, a műanyag reklámtollaktól egészen a személyre szóló, drága darabokig minden megtalálható a repertoáron. Számos különböző tollat kínál a Max Diszkont is, ahol válogathatunk a szebbnél szebb darabok között.

Általában kéken fogó tollat használunk a hétköznapokban, de léteznek más színek is. Azonban hivatalos papírokon többnyire nem használhatjuk ezeket. De akkor miért vannak tele a boltok polcai számtalan színben pompázó tollakkal?

Színes tollak az unalmas kék helyett

A színes tollak nagyon ideálisak abban az esetben, ha valamit szeretnénk kiemelni az írott szövegen belül. Ha egy részét más színnel visszük fel a papírra, mint a többit, sokkal átláthatóbb lesz.

A színes tollak nem csak írásra alkalmasak, lehet velük rajzolni és színezni is, de inkább csak kisebb felületeken. A színes tollal készült iromány nagyon mutatós, játékos és üde, ezért a gyerekek is kifejezetten kedvelik.

Nagyobb örömmel dolgoznak vele, ha a végeredmény vidám színekben ragyog. Egy jó kis trükk, ha nem akar a gyermek írni, és javítani szeretnénk az íráskészségén, adjunk neki színes tollat, majd meglátjuk, mennyivel kreatívabb lesz.

A zselés tollakról

A zselés toll a gyerekek egyik legnagyobb kedvence, hiszen számtalan színben kapható, és csodás dolgokat tudnak alkotni vele. A változatos színvilág annak köszönhető, hogy a tintája nagy mennyiségű és sokféle pigmentet tartalmaz.

A zselés toll hasonlóan működik, mint a golyóstoll annyi különbséggel, hogy a benne lévő tinta szilárd állapotú, nem híg. Ez a golyó forgásakor válik folyékonnyá, majd a papírra kerülés után újra megszilárdul.

Mire jók a színes zselés tollak?

A zselés tollakkal nemcsak a gyerekek szeretnek dolgozni, hanem a felnőttek is. Különösen a dekorációt készítő szakmákban elterjedt ez a fajta íróeszköz. Meghívót, ültetőkártyát, üdvözlőlapot és mindenféle kártyát meg lehet írni vele, nagyon dekoratív lesz a végeredmény.

Ha valakinek csúnya az írása, ezzel bizonyosan képes lesz változtatni rajta, tökéletes betűformákat tud kreálni a puha, vékony heggyel. Mivel könnyedén és folyamatosan lehet vele dolgozni, ezért nem fárad el annyira a kezünk sem. A tinta viszont lassabban szárad, mint a golyóstollé, úgyhogy balkezeseknek nem javasolt, mert elmaszatolhatják a papíron.

Ha vannak a közelünkben színes tollak, bármikor fel tudjuk velük dobni az unalmas, szürke hétköznapokat is. Mennyivel ötletesebb színeket használni az írásunkban is, mint a monoton kéket használni mindenhez. A csillámmal dúsítottak a kislányok legkedvesebb darabjai, a neon színeket a tinik szeretik. Az egyszerűbb, letisztultabb kivitelek pasztell színekben ragyognak.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom