konyha

A hűtőszekrény az egyik legfontosabb készülék minden otthonban. Vásárlás előtt érdemes néhány fontos szempontot végiggondolni, hogy biztosan a tökéletes modellt válasszuk, mely akár évtizedekig is szolgálhat bennünket!

A hűtő pozíciója

Még mielőtt megrendelnénk a kijelölt helyre tökéletesen illeszkedő hűtőt, fontos, hogy végiggondoljuk, lesz-e elegendő hely a motor hőjének kiengedésére! Ha nem hagyunk némi mozgásteret, hosszú távon többet fogunk költeni, mivel a hűtőszekrénynek többet kell dolgoznia ahhoz, hogy hűvös maradjon.

Hagyjunk legalább 5 cm-t az oldalakon és a hátulján, valamint 10 cm-t a tetején! Ha úgy döntünk, hogy beépítjük a hűtőt, ebben az esetben is figyeljünk erre!

Fontos, hogy mérjük le a bejárati ajtót és a folyosót, és győződjünk meg róla, hogy valóban be tudjuk-e majd vinni az új hűtőszekrényt a konyhánkba. Valósítsd meg az általad elképzelt legmodernebb konyhát a KonyhaMax.hu stílusos konyhai elemek segítségével!

Milyen típusú hűtőt válasszunk?

A legnépszerűbb és legolcsóbb típusú hűtőszekrény felső részén helyezkedik el a fagyasztó. Ez egy igazán klasszikus kialakítású és megjelenésű berendezés, melynél több hely van a hűtőben, mint a fagyasztótérben. Könnyű hozzáférést biztosít a fagyasztott termékekhez, ám nagyobb térigénye is van az ajtók nyitása során.

A másik, ennek vízszintesen tükrözött formája az alul fagyasztós, felül pedig hűtőrekeszes berendezés. Itt nagyobb hűtőrekeszt élvezhetünk a fagyasztórekeszhez képest, és jóval könnyebben férhetünk hozzá a friss termékekhez is. Az előző típushoz hasonlóan azonban itt is fontos a nagy tér, hogy az ajtókat gond nélkül kinyithassuk használat során.

A francia típusú, kétajtós hűtőberendezés már egy igazán extra típus, mely ideális lehet nagy családok számára. A széles hűtő- és fagyasztórekeszek elegendő helyet biztosítanak olyan ételek számára, mint a fagyasztott pizza, vagy finomságokkal teli nagy edények és tálak számára.

Az ilyen típusú hűtőknél több a hűtőszekrény kapacitása, mint a fagyasztó kapacitása, állítható polcok, rekeszek és egyebek segítik a testreszabható tárolást. Különleges funkcióként számos ilyen berendezés külső jég- és vízadagolóval is el van látva, így mindig friss, hideg innivalót élvezhetünk.

Mi alapján válasszunk hűtőt?

A hűtő méretét leginkább a háztartásban élők számától függően érdemes kiválasztani. Emellett fontos figyelembe venni azt is, hogy a háztartás tagjai mennyit főznek, mennyi tárolórekeszre van szükségük ahhoz, ha például több napi ételt szeretnének eltenni.

Bizonyos étkezési szokások is befolyásolhatják a döntést. Azok, akik nem lelkesednek a fagyasztott ételekért, elegendő, ha egy kis fagyasztórekeszes hűtőt vásárolnak. Akiknek azonban gyakran nincs idejük mindig teljesen friss ételeket készíteni, jó, ha telepakolhatják a fagyasztót finomságokkal.

Találd meg a tökéletes hűtőszekrényt a KonyhaMax.hu weboldalán, és könnyítsd meg a napjaidat egyéb praktikus konyhai berendezésekkel is!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom