programozó

Napjainkban az informatika területén számtalan álláslehetőség kínálkozik. Nem véletlen, hisz az egyik legnépszerűbb szakmáról van szó. Akár közép-, akár felsőfokú végzettségünk van nagyon jól kereshetünk vele, ha sikerül megfelelő pozícióban elhelyezkedni. Tájékozódjunk állásportálokon, hogy megtaláljuk a legjobb munkát!

Országos és regionális állásközvetítő oldalak is léteznek, így lokálisan is tudunk böngészni, ha egy adott városból, illetve annak környékéről nem szeretnénk elmozdulni. Itt találhat programozó állást Pécsen az az álláskereső, aki Baranya vármegyében lakik és informatikai területen keres munkát.

A Pécsálláson természetesen nemcsak informatikusként, hanem több, mint 20 egyéb területen érdemes kutakodni. Az adminisztrációtól a jogon át az őrzés-védelemig 2500-nál is több pozíció kínálkozik itt.

Milyen a jó önéletrajz?

Megvan a keresett állás, de hogyan tovább? Először is ellenőrizzük az önéletrajzunkat az alábbi checklist mentén!

  • Megfelelő a fotónk? Legyen kellően komoly, de ne túl “steril”. Semmiképp ne használjunk egy nyári bulifotót vagy a gyerekünk születésnapján készült partyképet!
  • Helyesen szerepelnek a kontaktadataink?
  • Feltüntettük a végzettségeinket?
  • Az eddig szerzett szakmai tapasztalatainkat bemutattuk?
  • A karriercélunkról írtunk?
  • Kvalitásainkról, kompetenciáinkról esik szó?
  • Ha van LinkedIn profilunk, legyen benne az önéletrajzban – szakmailag abszolút hozzátesz!
  • Ha tudunk, írjunk röviden a hobbinkról is!

Hogyan jelentkezzünk?

A CV után jön a motivációs levél, ami ne legyen túl sablonos. Fejtsük ki benne részletesen, hogy milyen céljaink vannak, mitől lennénk mi a jó a választás! Készítsünk videós bemutatkozót is, hisz ez a meggyőzés egyik kiváló eszköze lehet!

Amikor mindent csekkoltunk, jöhet a jelentkezés! Maradjunk Pécsnél egy gyakorlati példaként. Regisztráljunk a Pécsállásra, adjuk meg adatainkat és küldjük el a pályázatunkat! Ha nincs olyan lehetőség, ami megfelelő számunkra, érdemes feliratkozni az állásértesítőre.

Tetszik egy munkakör, de nem vagyunk biztosak benne? Akkor tegyük be a kedvencekhez, gondolkozzunk még rajta! Majd később döntünk.

Mitől jó egy állásportál?

A fent említett oldalon azért is érdemes tájékozódni, mert egy folyamatosan frissülő adatbázisban böngészhetünk. Dátum szerint jönnek a hirdetések, még azt is látjuk a jobb alsó sarokban, hogy mely pozíciókra jelentkeztek eddig a legtöbben. Nemcsak hiteles, de praktikus is az oldal, szűrők segítik az informálódást.

Bár ma már számtalan trendibbnél trendibb álláskeresési lehetőség létezik, nem árt, ha ötvözzük azokat az állásportálok használatával. Egy jó site akár többet is adhat, mint a legmodernebb applikáció, csak meg kell találni a legjobbat.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom