kutya

Ugyan a legtöbben már alig vártuk, hogy berobbanjon az igazi nyár, és végre kiszabadulhassunk a négy fal közül, de az utóbbi években jellemző egyre nagyobb hőhullámok erősen megterhelik mind a mi, mind pedig a kutyánk szervezetét.

Ezért, ha tehetjük, akkor a kánikula idején igyekszünk megcélozni a vízpartot, ahol a hűsölés mellett kitűnő lehetőségünk nyílik az ebek lefárasztására is.

De, ha beszorulunk a lakásunkba, akkor bizony nem egyszerű a feladatunk, mivel a kutyák legtöbbjének egyáltalán nem elegendő, ha reggel vagy a nap végén, amikor már hűvösebb van, elvisszük őket egy 30 perces sétára.

Lehet, hogy mi ezalatt kellőképpen elfáradunk, de általában nekik ez meg se kottyan. Éppen ezért kiemelt jelentőséggel bír, hogy a lefárasztás folyamatába olyan elemeket is belecsempésszünk, amik szellemileg is megdolgoztatják a kutyusokat.

Ilyenek lehetnek például a BARFSHOP.hu otthoni fárasztás kategóriájában fellelehető játékok, amelyek közül a mai cikkünkben részletesebben is bemutatjuk a mi kedvenceinket.

Interaktív kirakós kutyajáték

Az első egy 1-es szintű interaktív kirakós kutyajáték a Nina Ottosontól, amely kilenc rejtett rekeszt tartalmaz. Ezekbe kell nekünk a kutya kedvenc csemegéjét kell belehelyeznünk, és kis lyukakkal ellátott csontocskákkal letakarnunk.

Az eb pedig az orrát használva kiszagolja a jutikat, és a csontocskákat elmozdítva megszerzi majd őket. Ha az első alkalommal nem jönne rá erre, akkor nyugodtan megmutathatjuk neki, hogyan kell elmozdítani a csontocskákat, hogy minél több finomsághoz hozzájuthasson.

Egyébként egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy ez a játék a kutya számára veszélyes-e, mivel kemény műanyag alkatrészekből és olyan élelmiszerbiztonsági anyagokból készült, amelyek BPA-, PVC- és ftalátmentesek

Ez a kirakós játék elsősorban kölyköknek és kezdő kutyáknak ajánlott, akik most ismerkednek a logikai játékokkal. Könnyű tisztítani, méghozzá meleg vízzel és szappannal.

Szimatszőnyeg

A másik nagy kedvencünk az Outward Houndtól az Activity Fast Food szimatszőnyeg, amelynek a használata igazán szórakoztató. Kezdésnek rejtsünk el néhány jutalomfalatot a plüssből készült anyag alá, és ha a kedvencünk ezt kiszagolta, akkor növeljük a kihívást azzal, hogy a csemegét a zsebekbe, a hotdog vagy a horog- és hurokzárak alá helyezzük.

Az ebek bárminek örülnek

Bár a fentebb említett játékok igazán nagyszerűek, de az ebek szinte bárminek örülnek, és boldoggá teszi őket, hogy foglalkozunk velük. Így az is megfelelő lehet a lefárasztásukra, ha olyan ésszerű keretek között teljesíthető feladatot találunk ki, ami nem veszélyezteti a kutya testi épségét. Ilyen lehet például egy játék keresése, tolatás, kilincs lenyomása stb.

Reméljük, hogy az írásunkat minden olvasó hasznosnak találja majd, és legközelebbi hőhullám idején már vérprofiként fárasztják le a kedvencüket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom