hegyi babér

A hegyi babér (Kalmia latifolia) bemutatása, gondozása

hegyi babér

Kép forrása: Flickr / Szerző: James Gaither / Licence: CC BY-NC-ND 2.0

A hegyi babér (Kalmia latifolia) kb. 1,5-2,5 méteres magasságot elérő örökzöld, melyet látványos virágzata miatt szoliterként érdemes ültetni.

Csillaghoz hasonló, harang alakú, rózsaszínben vagy fehérben pompázó virágai tavasz végén, valamint a nyár első felében nyílnak.

A különlegesen szép virágokat, a zöld színű, fényes felületű, bőrszerű, ovális alakú levelek emelik ki, amelyek télen is megmaradnak.

A hegyi babér alapvetően árnyékkedvelő növény, mely kicsit világosabb fekvésben több virágot hoz.

Ültetése során kiemelten fontos, hogy milyen talajba ültetjük, jó vízáteresztő képességű, humuszos, nedves, savanyú kémhatású talajba ültetve fejlődik megfelelően.

hegyi babér

Kép forrása: Flickr / Szerző: James Gaither / Licence: CC BY-NC-ND 2.0

Kedveli, ha talaja hűvös és nyirkos, ezért érdemes talajtakarásról is gondoskodnunk az ültetést követően. A talaj kémhatását, a talajtakarás során is vegyük figyelembe!

A talajtakarók közül, savanyú kémhatásúak például a faszilánkok és tűlevelűek is, amelyek bomlásuk közben nem tolják el a talaj kémhatását lúgos irányba.

Egyéb teendőnk nem igazán akad vele, metszeni nem kell túl gyakran, elvirágzott virágait viszont érdemes lecsípni.

Képek forrása: Flickr / Szerző: James Gaither / Licence: CC BY-NC-ND 2.0; Flickr / Szerző: James Gaither / Licence: CC BY-NC-ND 2.0

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Örökzöldek