géllakk

Tudtad, hogy van egy olyan anyag, amire a legtöbb vendég nem is gondol úgy, mint lehetséges díszítőanyagra, ha körömről van szó? Pedig meglehetősen kár, hogy így van, hiszen minden körmös alapfelszerelésében ott lapul, rengeteg színben van, és gyönyörűen lehet vele dolgozni. Igen, a géllakkra gondolunk.

Milyen technikáknál alkalmazzuk?

Az egyik legősibb módszer a tűhúzásos technika, hiszen már akkor is használta a többség, amikor még csak így lehetett mintázatot elérni a körmökön. Egy kis körömlakk, egy tű, és készülhetett is.

A géllakk ebből a szempontból sokkal előnyösebb, hiszen nem áll fenn a veszélye annak, hogy megszárad, míg dolgozunk vele.

Az elkészítése is roppant egyszerű, hiszen nem kell hozzá más, minthogy a meg nem kötött géllakkrétegbe apró kis színes pöttyöket cseppentsünk, majd egy díszítőtű segítségével szép mintába összehúzzuk őket. Különleges és egyedi lesz a végeredmény.

Akár egy pacát is csinálhatunk kontúrral, ami azért is jó, mert a géllakk szépen terül és nem lesz csíkos sem. Arról nem is beszélve, hogy meg sem köt a levegőre, így bátran dolgozhatunk vele, amíg csak akarunk.

Egy kis fantázia, és már készen is lehet egy pacából az egyedülálló és izgalmas minta. Virág, cipő, ceruza vagy épp egy szerelmes szívecske? Mind csak egy paca, amit kedvünkre kontúrozhatunk. Kell ennél önkifejezőbb körömdíszítési megoldás?

További technikák

Akár akvarellhatást is elérhetünk egy-egy technikával. Ehhez nincs szükség másra, mint egy géllakkra, egy kis átlátszó topra és persze arra vagy azokra a színekre, amikkel a mintát kívánjuk megalkotni.

Persze ezeket keverhetjük, létrehozhatunk sötétebb és világosabb árnyalatokat is, annak függvényében, hogy mit szeretnénk elérni.

Akár vékony vonalakat is megalkothatunk, ha a minta azt kívánja. Szerencsére a StudioFlash kínálatában kapható géllakkok mindegyike annyira intenzív színhatással rendelkezik, hogy legyen szó bármilyen vékony vonalról, az mindenképp tökéletes lesz.

Akármilyen pici is az a mennyiség, amivel dolgozunk, szerencsére elég erőteljes és élénk lesz a végeredmény.

Persze a legtöbb esetben rengeteg kísérletezést igényel az, hogy megtaláljuk a legjobb minőségű és árnyalatú géllakkokat, így nem szabad csüggedni, ha azonnal nem sikerül. Tehát az első, hogy szerezz be pár jó minőségű darabot, és a többi már csak a fantáziádra van bízva.

Sokan nem mernek dolgozni a géllakkal díszítés tekintetében, pedig mutatós és tartós dekorációt lehet vele készíteni. Ne feledd, hogy első lépésként ismerj meg több géllakkot, hogy ki tudd választani a te igényeidnek leginkább megfelelő típust!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom