étrendkiegészítő

Időnként mindenkivel megesik, hogy egy-egy éjszaka rosszul alszik, ám ha ez rendszeressé válik, akkor érdemes komolyan venni a problémát, az alvászavarok ugyanis hosszú távon nagyban károsítják az életminőséget. Aki sosem tudja kipihenni magát, az napközben is kimerült lesz, ezzel pedig a mindennapjai is sokkal nehezebbé válnak.

Miért akkora probléma, ha nem alszunk eleget?

Az alvás a test és az elme egyik legalapvetőbb szükséglete, egy olyan dolog, amit semmi mással nem lehet pótolni. Pihenés közben a szervezet regenerálódik, feltöltődik, hogy másnap újult erővel vághass neki az új kihívásoknak. 

Ha viszont nincs meg a kellő mennyiségű alvás, akkor az kihat a napközbeni tevékenységekre is. Fáradtan sokkal nehezebbé válik a koncentráció, az ember ingerültebb, türelmetlenebb, figyelmetlenebb lesz, és a fizikai teljesítőképessége is csökken.

Mindez akár már 1-2 napi kialvatlanság után is jelentkezhet, és minél tovább állnak fenn az alvászavarok, annál jobban fokozódik. Ezért ha nehezen megy az éjszakai pihenés, akkor érdemes alkalmaznod a következő néhány tippet. 

Legyen egy állandó napirended!

A bioritmus hirtelen felborulása is okozhat alvásproblémákat, ezért törekedj arra, hogy minden nap közel ugyanabban az időben kelj fel, illetve térj nyugovóra. Ezeket az időpontokat hétvégén, illetve szabadnapokon is célszerű betartani, hiszen így hozzászoktatod a szervezetedet ahhoz, hogy mikor jön el a lefekvés, valamint a felkelés ideje. 

Altatók helyett válaszd a természetes módszereket!

Az altatótabletták gyors és hatékony megoldással kecsegtetnek, ám többségük függőséget okoz, ami odáig vezethet, hogy gyógyszer nélkül egyáltalán nem fogsz tudni elaludni. Kizárólag indokolt esetben, orvosi felügyelet mellett szabad alkalmazni őket.

A természetes altatók esetében viszont nem kell hozzászokástól vagy mellékhatásoktól tartani. A Myrobalan Milam.10 kapszula egy olyan készítmény, ami altató hatású gyógynövényeket (például álombogyó, macskagyökér, citromfű, levendula) tartalmaz, melyek a kémiai szerek veszélyei nélkül segítenek hozzá a nyugodt éjszakákhoz.

Szabadulj meg a stressztől!

Az alvászavarok kiváltó okai közt kiemelt szerepet kap a stressz és a túlhajszolt életvitel. Ha egész nap feszült vagy, és még a lefekvés előtti percekben is a problémáidon rágódsz, akkor nem csoda, ha nem megy a nyugodt alvás sem. 

A mindennapjaidból próbáld meg kiiktatni a stresszt okozó tényezőket, vagy ha ez nem lehetséges, akkor sajátíts el néhány relaxációs és stresszkezelő technikát, amit minden este alkalmazhatsz lefekvés előtt. A cél, hogy nyugodt lelkiállapotban kerülj az ágyba. 

Étkezz egészségesen, mozogj minden nap!

A nyugtalan alvás néha olyan egészen banális okokon múlik, mint például a nehéz, bőséges vacsora, ami megterheli az emésztőrendszert. Lefekvés előtt már csak könnyed ételeket fogyassz, emellett napi szinten végezz valamilyen testmozgást, ez ugyanis szintén javítja az alvás minőségét. 

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom