helia-d

A táskás szem egy többnyire ártalmatlan, ám zavaró esztétikai hiba, hiszen megfáradt, nyúzott kinézetet kölcsönöz a “viselőjének”.

Az apró duzzanat a bőr természetes öregedés folyamata miatt jelenik meg, hiszen a szemkörnyéki szövetek és a pislogásért felelős izmok fokozatosan gyengülnek, a szem körül található zsírréteg pedig összegyűlik a szem alatti részen.

Ha emellé még pluszban megereszkedett bőr és sötét karikák is párosulnak, akkor máris kész az az elgyötört, fáradt tekintet, amit a legtöbben szeretnének elkerülni.

Az életkor előrehaladása mellett pedig egyes életmódbeli tényezők is befolyásolják, melyek ellen szerencsére lehet mit tenni, ha meg akarunk szabadulni a táskás szemektől. Nézzük is, hogy milyen praktikákat alkalmazhatunk.

Elegendő pihenés

Aki állandóan kialvatlan, annál már fiatalabb korban is megfigyelhetőek a táskás szemek. A “szépítő alvás” ugyanis közel sem csak egy városi legenda – a szervezetnek szüksége van az elegendő pihenésre, nem véletlen, hogy egy kiadós alvás után sokkal kisimultabban ébredünk.

Bármennyire is zsúfolt az életünk, törekedjünk arra, hogy naponta legalább 7-8 órát tudjunk pihenéssel tölteni. A hálószobában teremtsük meg az ideális körülményeket a nyugodt éjszakához, lefekvés előtt pedig kapcsolódjunk ki valamilyen megnyugtató tevékenységgel, hogy könnyen jöjjön majd az álom.

A szemkörnyék gondos ápolása

A szemek körül található bőr sokkal vékonyabb, mint az arc más részein, ezáltal jóval érzékenyebb is. Nem véletlen, hogy általában itt jelentkeznek először az öregedés jelei.

Az arckrém mellett érdemes speciális szemkörnyékápoló kozmetikumokat is használni, amelyek lehetnek olyan krémek vagy szérumok, amelyeket a Helia-D kínálatában is láthatunk.

Ezek a készítmények nem csak a táskás szemek ellen hatékonyak, hanem célzottan a szemkörnyék érzékeny bőrének ápolására lettek kifejlesztve, így egyszerre hidratálnak, ápolnak és feszesítenek.

Ha időben kezdjük használni őket, azzal késleltethetjük a bőrünk öregedését és a ráncok megjelenését.

Tudatos életmód, káros szenvedélyek nélkül

Az alkohol és a dohányzás nemcsak az egészségre ártalmas, hanem a szépségre is. Aki előszeretettel hódol a szeszes italoknak és a cigarettának, az gyakran évekkel idősebbnek néz ki a valós koránál. Például a táskás szemek miatt is.

A káros szenvedélyek mellőzésén kívül pedig figyeljünk oda arra, hogy egészségesen étkezzünk, fogyasszunk friss, vitamindús ételeket, és kerüljük a feldolgozott élelmiszereket.

Amit pedig nem lehet elégszer elmondani: napi 2-3 liter folyadék fogyasztása a szépségmegőrzés egyik alappillére!

Tüneti kezelés

Ha gyorsan, átmenetileg szeretnénk megszabadulni a szem alatti táskáktól, akkor a bőrfelület hűtése, illetve a zöld teás borogatás is segíthet. Végső esetben egy ügyes sminkkel is elfedhetjük a problémát. Ezek azonban nem jelentenek végleges megoldást.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom