reluxa felszerelése

A reluxa az egyik legjobb megoldás, ha egy szép, kevés helyigénnyel rendelkező beltéri árnyékolót keresel, ami lehetővé teszi a fényerőszabályozást. Csak kevesen tudják, hogy mindemellett, még a szobák hőszigetelő képességét is javítja, ugyanis a lamellák formájának köszönhetően segítenek bent tartani a bent keringő meleg levegőt.

Szerencsére a reluxa felszerelése nem olyan bonyolult feladat, hogy ne tudnánk magunk megoldani. Nézzük, hogy hogyan!

Reluxa felszerelése egyszerűen házilag

Az egyik legfontosabb szabály, amihez tartanunk kell magunkat, hogy minden esetben a gyártó utasításait tartsuk szem előtt. A megvásárolt reluxához ugyanis általában kapunk egy útmutatót is. Ha ez nem történne meg, akkor is utána tudunk nézni a gyártó hivatalos oldalán annak, hogy miként kell eljárnunk.

A reluxa felszerelése három helyre történhet: az ablakkeret felett lévő falrészre, a mennyezetre és az ablakkeretre. Bárhol is találunk neki ideális helyet, a rögzítési pontokat meg kell jelölnünk, utána pedig ki kell fúrnunk. Ide kerülnek majd azok a konzolok, amik a helyén tartják az árnyékolót.

Ha a reluxa nem passzol az ablakra, akkor nekünk kell méretre szabni őket. Vagyis egy fémfűrész segítségével a síneket le kell vágni a megfelelő helyen. Ha ezzel is megvagyunk, akkor vissza kell helyezni a végzáró elemeket és az árnyékoló mehet is a konzolokra!

Gipszkarton festése: így csináld jól

Ha belelendülünk a barkácsolásba, akkor előfordulhat, hogy kedvet kapunk a falak festéséhez is. Amennyiben a fal nem téglából épült, hanem gipszkartonból, akkor oda kell figyelnünk egy fontos dologra.

A gipszkarton festése során nem használhatunk olyan termékeket, amik mészből készültek, azok ugyanis károsíthatják a falat. Helyette érdemes inkább egy jó minőségű diszperziós festéket választani.

Maga a munkafolyamat lényegében ugyanúgy zajlik, mintha hagyományos fallal dolgoznánk. A gipszkarton festése előtt ugyanúgy szükség lehet a glettelésre, illetve a felület precíz alapozására annak érdekében, hogy tökéletes végeredményt kapjunk.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom