kert

kert

Ha van kerted, szerencsés vagy. Az év minden napján megcsodálhatod azt, jó levegőn, természetes környezetben töltheted el az időt, akár egyedül, akár a családoddal. A léleknek is örömöt nyújtó kert megalkotásáért azonban tenni kell, nem jön létre magától.

Főszerepben a kerti bútorok

A minőségi és időtálló alumínium kerti bútorok fontos szereplői egy szép kertnek. Ha ugyanis használni szeretné egy család a természetes környezetet, kényelmes ülőhelyekre egészen biztosan szükség lesz.

Persze le lehet ülni az innen-onnan összeszedett, kopottas, fehér műanyagszékekre is, ám nem ugyanaz lesz az összhatás, mintha valaki a praktikus, időtálló és elegáns alumínium székeket használja. Ezek az asztallal együtt könnyen karbantarthatók, így amellett, hogy évekig használhatjuk, a szépségükből és a praktikusságukból sem veszítenek.

Kertiraktár webáruház kínálatában kézi öntéssel készült megoldások sorakoznak, ezeknek az egyediségük ad plusz értéket. Azért, hogy ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, speciális kültéri festékkel kezelték őket, így nem kell a széltől is óvni a bútorokat, megteszi ezt helyettünk a festékréteg.

Az alumínium kerti bútorok anyaguknak köszönhetően könnyen mozgathatóak, a kialakításuknak hála pedig bármelyik terasznak díszei lehetnek.

Csodás látványt nyújtanak a díszkutak

Ha az anyagokat tekintve maradunk az alumíniumnál, csodás díszkutakat is találhatunk. A kivitelezésüket tekintve álló és fali változatban elérhetőek, egyaránt rozsdamentes csapteleppel, így az egyéni ízlés, illetve a kert kialakítása alapján lehet kiválasztani a megfelelőt.

Egy kerti kút biztosan jó szolgálatot tesz majd: locsolni lehet róla, vizet vinni a gyerekmedencébe, tölteni egy pohár hűs innivalót fűnyírás közben, vagy éppen elöblíteni a konyhai eszközöket a grillezés után. Egy díszkút tehát praktikus kiegészítő, eközben kert éke is lehet.

Klasszikus, vintage és modern kialakítású darabok egyaránt elérhetők, így nincs olyan, hogy az ember ne találna az ízlésének megfelelőt. A karcmentes poliészter festékkel kezelt alumínium pedig hosszú távú megoldást jelent a kertbe, legyen bármilyen szélsőséges az időjárás.

Az a szép zöld gyep

„Csak az a szép, zöld gyep. Az fog nekem nagyon hiányozni. A gyep” – mondta Poldi bácsi az Égigérő fű című, 1979-ben bemutatott magyar filmklasszikusban. A szép, zöld gyep nem csak neki fontos, hanem annak is, aki kertépítésre adja a fejét.

Persze jóból is megárt a sok, egy hatalmas telket nehéz karban tartani, ha mindenhol füvesít az ember, ám azt sem javasoljuk, hogy az egész udvart térkővel rakja ki valaki. A fű látványa közelebb visz a természethez, nélküle nehéz elképzelni egy tetszetős kertet, udvart.

Megfelelő füvet nevelni nem egyszerű feladat: oda kell figyelni a talajviszonyokra, a megfelelő öntözésre, a szellőztetésre, a trágyázásra. Senki nem úgy születik, hogy ezeknek az információknak a birtokában van, ezért el kell olvasni a megfelelő szakirodalmat, bújni az interneten ingyenesen elérhető ismeretanyagot, vagy kényelmesebb, de költségesebb megoldással szakember segítségét kérni.

Akármelyik verziót válasszuk, a szép zöld gyep, valamint a kerti növények látványa kárpótol majd a fáradozásokért.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert