bútorszövet

Legyen szó akár egy kanapéról, akár egy puffról vagy egy fotelről, a legtöbbünk a vásárlás során általában mindig a formát, a kényelmi szempontokat és a designt sorolja legelőre, és csak ezután kezdünk keresgélni a bútorszövetek választékban.

Pedig a kárpiton is nagyon sok múlik. Ha nem jól választunk, akkor az nagymértékben lecsökkentheti az adott garnitúra élettartamát.

A bútordarab funkciója

Először is azt kell meghatároznunk, hogy milyen funkciót fog majd betölteni a bútorzat. Ha a gyakran átjönnek hozzánk a barátok és a családtagok, akkor célszerűbb egy könnyen tisztítható bőr, vagy egy magas kopásállóságú műbőr kanapét választani a Kanape.net ülőgarnitúráinak kínálatából.

Az utóbbi a környezettudatosság szempontjának is abszolút megfelel, mivel a kárpit gyártása során a textilt műanyaggal vegyítik, így az újrafelhasználható PET-palackokból és PS alapanyagból is elkészülhet.

Bár azt mindenképpen szeretnénk még hozzáfűzni, hogy mindkettő folyamatos ápolást igényel. Ellenkező esetben ugyanis a felületük kirepedezhet és elkezdhet leválni az anyag felső rétege, ami valljuk be, nem túl szép látvány.

Abban az esetben viszont, ha otthon a vendégszobába szeretnénk egy fotelt beállítani, ami nagy valószínűséggel csak ritkán lesz majd használva, akkor nyugodtan választhatunk egy sokkal kényesebbnek számító, designosabb darabot, akár a magasabb árkategóriából is.

A helyiség stílusa

A bútorszövet kiválasztásának szempontjából az sem mindegy, hogy milyen stílust szeretnénk megteremteni az adott helyiségben.

Abban az esetben, ha az otthonosság elérése a cél, akkor a textilkanapé az, ami leginkább szóba jöhet. Mind látványa, mind pedig a tapintása ugyanis rendkívül kellemes, amellyel igazán lakályossá képes varázsolni az enteriőrt.

Amennyiben viszont a klasszikus eleganciára törekszünk, akkor a bőrkanapé jelenti az ideális választást. Ha azt éppenséggel nem tudjuk finanszírozni, akkor természetesen a műbőr változat is szóba jöhet, amelyből manapság igazán széles színválaszték érhető el.

Nem feltétlenül kell tehát kizárólag sztenderd árnyalatokban gondolkodnunk, hanem bátran nyúlhatunk a vidámabb színekhez is. A pasztell műbőr kanapé például lágysággal, finom nőiességgel fűszerezi meg a belső teret.

Vásárlás előtt megér egy próbát!

Ha szeretnénk biztosra menni azzal kapcsolatban, hogy milyen is az a bútorszövet, amit kinéztünk, akkor érdemes olyan webáruházat választanunk a vásárláshoz, ahol lehetőséget biztosítanak arra, hogy személyesen is megtapinthassuk, megszemlélhessük.

A korábban már érintőlegesen említett Kanape.net esetében például erre éppen van lehetőség, persze csakis egy előre megbeszélt időpontban. Érdemes tehát kihasználni ezt az alkalmat, és felkeresni a raktárukat.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom