akciós szőnyeg

A szőnyeg legalább annyira egy otthon alapköve, mint egy kanapé vagy egy étkezőasztal. Nem csak dekorelem, hiszen élettel tölti meg a helyiségeket, a hideg téli estéken pedig melegíti a lakókat, megóvva őket a hűvös padlótól.

Az összes funkcióját azonban csak akkor töltheti be maradéktalanul, ha a megfelelő darabot visszük haza az üzletből.

3 dolog, amit figyelembe kell vennünk szőnyegvásárlás során

Az alábbiakat megfontolva nem fogunk csalódni: az új kedvenc lakáskiegészítőnk pontosan azt fogja adni, amit várunk tőle.

A szőnyeg funkciója

Mindenekelőtt az a fontos, hogy meghatározzuk azt a helyiséget, amelyben a szőnyeg élni fog, és a célt, amelyet szolgálnia kell. Az esztétikum a vásárlás oka, a funkcionalitás, hogy megakadályozzuk a csúszásokat a nagyforgalmú zónákban?

Ha van házi kedvencünk és gyermekeink, akkor mindenképpen fontos jól megválasztani a szőnyeg helyét, hogy az ne legyen balesetveszélyes számukra.

Ha pedig biztosak akarunk lenni a dolgunkban, a csúszásgátlást és a szőnyegimádó háziállatok elől való megóvást úgy is elérhetjük, hogy egy kávézóasztalt vagy a kanapé sarkait tesszük a szőnyegre, stabilizálva azt.

A szőnyeg leendő helye

A szőnyeg esetén minden helyiségben más íratlan szabályok érvényesek annak megválasztására. A nappaliban a esztétikus a minél nagyobb szőnyeg, amelyen a kanapé összes lába, valamint a kávézóasztal teljes egésze is pihen.

Az ebédlőben használjuk az asztal méretét referenciapontként. Az akár kör alakú, akár kerek, a szőnyegnek legalább 60 cm-t kell kinyúlnia minden oldalról, hogy még egy hátratolt szék is elférjen a hatótávolságon belül.

Egy tágas hálószobába szintén válasszunk nagy szőnyeget, amely elfér az egész ágy és az éjjeliszekrények alatt, mindkét oldalon extra szélességgel. Kisebb helyiségekben a szőnyegnek az ágy aljának nagyjából egyharmadát kell fednie.

Ugyanakkor próbálkozhatunk kisebb felületű szőnyegekkel is az ágy mindkét oldalán.

Tisztítás

A szőnyegek rengeteg port és koszt képesek magukba szívni, éppen ezért fontos, hogy körültekintően válasszuk ki annak anyagát, hiszen más-más tisztítást igényelhet egy szintetikus, és egy gyapjúszőnyeg.

Érdemes minden esetben a minőségre törekedni, hiszen egy szőnyeg évekig díszítheti otthonunkat. Nem jelent azonban hatalmas kiadást, ha akciós szőnyegek között is keresgélünk, ahol a minőség ugyanúgy garantált.

Cserébe több marad pénztárcánkban, és attól is kevésbé fogunk félni, hogy esetleg valamilyen baleset történik az új kedvenc darabunk közelében.

Trend-kérdés

A választás során – preferenciától függően – az adott évre jellemző divatot is alapul vehetjük. Az egyedi kézi szövésű szőnyegek népszerűsége 2023-ra várhatóan csak növekedni fog.

A vintage és antik dekorációk iránti érdeklődés is igen nagy, így nemcsak nehéz egy-egy ilyen darabra lecsapni, de az áruk is borsosabb lehet. Éppen ezért érdemes lehet az akciós szőnyegek között keresgélni először.

Mivel az emberek több időt töltenek otthon a home office elterjedése miatt, a hírek szerint egyre többen áldoznak időt és költségeket lakásfelújításra, dekorálásra.

A kültéri szőnyegek is egyre kelendőbbek, egyre többen díszítik otthonuk teraszát és erkélyét nemcsak bútorokkal, hanem kis kertekkel és tavakkal is. Sokan szívesen használnak síkszövésű szőnyegeket a beltéri-kültéri hangulat megteremtésére.

Ami a modern belsőépítészet népszerűségét illeti, 2023-ban az organikus dizájn uralkodik majd. A juta, a bambusz, a szizál és más természetes szálak átveszik az uralmat a belső terekben, amelyek megnyugtató hangulatot teremtenek, igazán otthonossá varázsolva bármely helyiséget.

Világos és tompa – ez a színtrend közel egy évtizede megmaradt és népszerű még most is. A kifakult és kimosott megjelenés csak azért lesz sikeres, mert bebizonyosodott, hogy nagyon sokoldalú a belsőépítészet állandóan változó trendjei mellett.

A lágy, tompa színek lesznek továbbra is népszerűek, és a legtöbb lakberendezési magazinban elterjedtek. Előny, hogy ezek a stílusú szőnyegek jól használhatók bármilyen kinézetű bútorokkal és műalkotásokkal, így jól beleilleszthetőek a környezetbe.

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert