mobilalkalmazás

Ahány fajta növény, annyi féle gondozás. Minden virágnak eltérő igényei vannak, úgy a talajt tekintve, mint a napfény mennyiségét és minőségét illetően, az öntözésről már nem is beszélve.

Legyünk hobby vagy akár profi kertészek, elkerülhetetlen hogy életünk során olyan növénnyel találkozzunk, amelyek teljesen ismeretlenek számunkra. Mit tehetünk ilyenkor?

Ahogyan sok más esetben is, úgy ilyenkor is bátran forduljunk az online világ irányába! Köszönhetően a digitalizációnak, egyre több applikációt találhatunk, amelyek nem csupán felismerik az általunk beolvasott növényt, hanem akár annak gondozásában is segíteni képesek sok egyéb hasznos és szórakoztató funkcióval kiegészülve.

Némi elővigyázatossággal ezek használata is biztonságossá tehető.

mobilalkalmazás

Kép forrása: Pexels.com

1. PlantNet

Android és iOS rendszeren is elérhető az angol nyelvű PlantNet, melynek használata rendkívül egyszerű. Képek alapján tudunk rákeresni az érintett növényre, amely során gyors és általában pontos találatokat nyújt, melyeket képes listában jelenít meg.

A meghatározások mellett hasznos információkat is szolgáltat. Minél jobb minőségű a felhasznált fotó, annál pontosabb eredményt ad. Emellett lehetőségünk van manuális keresésre, böngészésre is, melynek alapja egy ABC sorrendbe rendezett adatbázis.

Az applikáció online adatbázissal rendelkezik, így tehát használata során végig online kapcsolatra van szüksége.

2. PictureThis

Szintén elérhető Android és iOS rendszeren is a következő angol nyelvű applikáció, mely a PictureThis néven található meg. Frissen készült, vagy a fotótárunkban őrzött képek alapján határozhatjuk meg a kérdéses virágot. Nagy pontossággal megmondja a latin nevét és további információkat.

A gondozási tanácsok mellett megjeleníti például azt, hogy mérgező-e állatok vagy emberek számára. Több mint 1000 növény felismerésére szolgáló adatbázissal rendelkezik, mely könnyen kezelhető. Emellett saját fotókat oszthatunk meg, személyes gyűjteményt hozhatunk létre és feltudjuk venni a kapcsolatot a többi felhasználóval is.

Regisztráció nélkül is használható, azonban ekkor csupán 10 alkalommal használhatjuk a felismertetés funkciót. Természetesen ennek használata során is nélkülözhetetlen az online kapcsolat megléte.

mobilalkalmazás

Kép forrása: Pexels.com

3. Succulent Tracker

Kizárólag android rendszeren érhető el a Succulent Tracker nevű alkalmazás, mely egy szűkebb kör felismerésére szolgál, mely a pozsgás növények csoportja.

Pontos típus meghatározására képes, mellette pedig saját kollekció létrehozására, emlékeztetők beállítására, saját növényeink rögzítésére és változásuk, növekedésük rögzítésére is lehetőséget kínál.

Kedvenceinknek akár beceneveket is beállíthatunk, fotókat adhatunk hozzá ezáltal személyre szabva gyűjteményünket. Mindezt online!

4. PlantSnap

A PlantSnap egy újabb Android és iOS rendszeren is elérhető angol nyelvű app. Az előzőekhez hasonlóan fotó alapján ismeri fel a növényt. A keresés során egymáshoz nagyon hasonló lehetőségeket listáz, melyek rokon növényeket ábrázolnak, a növények nevei latinul, és angolul is vannak feltüntetve. Emellett részletes leírást is nyújt, mindezt aktív online kapcsolat esetén.

mobilalkalmazás

Kép forrása: Pexels.com

5. Fa Book

Egy újabb speciális applikáció a magyar nyelvű Fa Book. Ahogyan a nevéből is látható, kizárólag fa típusokat határozhatunk meg a segítségével. Vizuális meghatározás funkció alapján ismeri fel a levele, törzse, termése, lombkoronája stb. alapján az egyes fajokat.

Több mint 100 darab részletes, képekkel ellátott fafaj-leíráshoz nyújt hozzáférést, valamint a korábban már meghatározott fák elmenthetőek. Kizárólag Android rendszeren érhető el, online kapcsolat esetén.

mobilalkalmazás

Kép forrása: Pexels.com

6. Miféle virág is ez?

Kizárólag android rendszeren érhető el a következő magyar nyelvű felület, amely több mint 1000 virágot tartalmaz. Információk megadása alapján szűkíti a listát, mely végén találati listában jeleníti meg a lehetséges opciókat azok részletes leírásával együtt. A szokásos módon szintén online kapcsolatra van szükség használata során.

7. Garden Answers

Android és iOS rendszeren is elérhető a Garden Answers angol nyelvű növénykeresője, mely több mint 20.000 növényt ismer fel és ad róluk pontos, részletes tájékoztatást. A keresés során több lehetőséget is kidob, amikből aztán nekünk kell kiválasztani a megfelelő növényt.

Többek között arra is választ ad, hogy melyik része mérgező a növénynek, káros-e a kisgyermekekre vagy a háziállatokra. Tájékoztat a növények betegségeiről és rovar fertőzésekről, mindezt egy egyszerűen használható felületen.

Kedvenc növényeink ebben az esetben is elmenthetőek a későbbi visszakereshetőség érdekében. Alkalmazása során az online kapcsolat elengedhetetlen.

mobilalkalmazás

Kép forrása: Pexels.com

8. Blossom

Szintén elérhető Android és iOS rendszeren is a több, mint 10 000 növényből álló adatbázissal rendelkező Blossom. Szép design és egyszerű használat jellemzi, mely kiegészül a keresésre és böngészésre egyaránt alkalmas funkciókkal.

Részletes leírást és útmutatót nyújt a találati lista elemeiről. A korábbiakhoz hasonlóan állíthatók emlékeztetők, létrehozható “saját kert”. Online kapcsolat szükséges hozzá.

Növényeink gondozása olykor rendkívül nehézkes és időigényes feladatot jelent, de ha rendelkezésünkre állnak a szükséges információk és ezek függvényében ápoljuk és neveljük őket, a kemény munka kifizetődik.

Ezek a növények varázsolhatják igazán otthonossá lakásunkat, boríthatják színessé kertünket, ezzel is vidámságot és életet hozva a mindennapjainkba.

Képek forrása: Pexels.com

Forrás: Rackhost.hu

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert