etetőhajó

A horgászat az idők során mindig is egy népszerű, kikapcsolódást nyújtó hobbi volt és az évek alatt számos technológiai újítás jelent meg ezen a területen is. Ma már nem újdonság etetőhajóval találkozni egy horgásztavon, azonban már nem csak a vízen, hanem a levegőben is érkezik a halászoknak a segítség, hiszen Magyarországra is megérkeztek az etetődrónok.

Mik az etetődrónok?

Az etetődrónok olyan repülő eszközök, melyek távirányítással vagy előre beprogramozott területen repülnek. Olyan speciális funkciókkal rendelkeznek, melyek által a horgászat hatékonyabb és sikeresebb lehet.

Bevezetésük azért volt szükséges, mivel számos olyan terület van, ahol a hajók nem képesek megbirkózni a hullámokkal vagy éppen nem megengedett a csónakhasználat és dobással elérhetetlen távolságban vannak a halak.

Az etetődrónok előnyei

Az etetődrónok számos előnnyel rendelkeznek, melyek megkönnyebbítik a horgászatot. Először is, a drónok segítségével gyorsabban és hatékonyabban feltérképezhető egy terület. A halak tartózkodási helye pontosan bemérhető, így az etetőanyag a kívánt helyre szállítható, ezzel növelve a fogás esélyét.

Nehezen megközelíthető helyekre is könnyebben eljuttatható az etetőanyag, elkerülve az olyan problémát okozó tényezőket, mint az erős áramlatok vagy a nehezen megközelíthető partok.

Technikai információk

A repülés távolsága elsősorban a drón típusától függ, azonban a legtöbb eszközt úgy kalibrálták, hogy 500 méterig képes bevinni 2-3 kilós szereléket. Az akkumulátor teljes feltöltése 1-2 órát vesz igénybe, szintén típustól függően.

Alapvetően elmondható, hogy stabil eszközök, jól bírják az erős szelet is, azonban ajánlott óvatosnak lenni extrém időjárásban. Biztonsági funkciójának köszönhetően akkor is visszatér gazdájához a drón, ha annak akkumulátora lemerült.

Jelenleg további fejlesztés alatt áll, hogy egyéb eszközökkel is ellátható legyen, mint a csalitartó és csaliszóró tartály.

Használati előírások

A vezetésükhöz jogosítvány kell, vizsga letétele szükséges, amit követően biztosítást kell kötni. Az etetődrónt be kell soroltatni, ez hasonló, mint az autóknál a vizsgáztatás. Minden szükséges lépés megtételét követően szabályosan használható.

További fontos tudnivalók

Az etetődrónok alkalmazása és a horgászat megkezdése előtt mindig tájékozódni kell a helyi horgászati törvényekről és előírásokról annak érdekében, hogy ne ütközzünk hatósági problémákba. Mielőtt bárki használni szeretné fontos utánanézni továbbá az adott terület drónszabályozásának is.

Etető lehetőségek

Egy ekkora összeg kiadása előtt érdemes elgondolkozni, hogy milyen mértékben lenne kihasználva a termék, hiszen számos alternatíva létezik a piacon. Válogathatunk többek között  különböző etetőhajók, etetőkosarak és etetőrakéták közül. Nem csak megvenni lehet ezeket a termékeket, hanem egy további opció az etetőhajók bérlése horgászoknak.

Összegezve, az etetődrónok egy új korszakot nyitnak meg a horgászatban. Lehetővé teszik a horgászoknak, hogy hatékonyabbak és eredményesebbek legyenek. Ahogy a technológia tovább fejlődik és terjed, valószínűleg egyre több innovációval fogunk találkozni a horgászat területén is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom