ablak

Egy ablakcsere komoly megfontolás tárgya, hiszen ez a procedúra általában anyagilag is megterhelő a háztartás számára. Azonban az új ház építésekor is komolyan át kell nézni a választékot és olyan gyártót keresni, amelynek a termékei minden elvárásunknak megfelelnek, és természetesen árban is kedvezőek.

Cikkünkben egy több, mint 100 éves múltra visszatekintő német céget szeretnénk bemutatni, kiemelve azt, hogy a nyílászárók kiválasztásakor érdemes több figyelmet szentelni termékeire.

A Kömmerling múltja

A gyártó 1897-ben kezdte meg tevékenységét, azonban ezekben az időkben még nem a Zsola Ablak Kft. műanyag ablakai között is megtalálható nyílászárók gyártásával foglalkozott, hanem ipari ragasztót állított elő. A fókuszban ekkor a lábbelik álltak, mégpedig abból a célból, hogy olyan erős, ámde rugalmas ragasztót állítsanak elő, amelyek tökéletesek a lábbeli talpának felragasztásához.

A gyártó azonban nem csupán a hagyományos technológiákat és az akkor szokásos alapanyagokat használta, hanem komoly kutatást folytatott annak érdekében, hogy olyan új, innovatív ragasztókat állítson elő, amelyekkel a ragasztás tartósabbá és erősebbé válik.

A kutatás gőzerővel folyt, és ennek következtében forradalmi áttörést értek el, amikor 1949-ben feltalálták a világ első szintetikus gumi alapú ipari kontaktragasztóját. Ez az új találmány már nemcsak a cipőipart, hanem más ágazatokat is meghódított, és új utat nyitott az ablakgyártásban is.

Az ablakgyártás kezdete

1952-ben a Kömmerling cég piacra dobta műanyag ablakait, amihez a fentebb említett találmányát is hasznosította. A céget az a vezérelv motiválta, hogy olyan minőségi nyílászárókat készítsenek, melyek egy teljes generációt kiszolgálnak, így, ha valaki Kömmerling ablakot, ajtót vásárol, akkor méltán bízhat abban, hogy az életében ezt már nem kell többet kicserélni.

Az innovatív fejlesztési irányok

A Kömmerling gyáraiban a fejlesztés napjainkban is folytatódik, mindig új, mindig valamilyen előre vivő megoldást keresnek, így jelenleg az ipari szigetelő üvegek, valamint a napelem rendszerek területén folynak a kutatások annak érdekében, hogy minőségi termékeket állítsanak elő prémium minőségben.

A Kömmerling nyílászárók jellemzői

A gyártó az ablakok minden részét igyekszik maga előállítani, hiszen így biztosak lehetnek abban, hogy a legkiválóbb terméket hozzák forgalomba. Saját márkájú a vasalat is, ami biztosítja a hosszú élettartamot és az extra megoldásokat, például a bukó-toló, vagy az emelő-toló rendszereket.

Az ablakok szélsőtömítéses, öt légkamrás megoldásúak, és két- illetve háromrétegű üvegezéssel, valamint biztonsági üvegezéssel is rendelhetők. Színek tekintetében is választékot biztosítanak, a hagyományos fehér mellett aranytölgy, dió és antracit színben is rendelkezésre állnak.

Aki minőségi nyílászárót keres panel ablakcsere, új építésű családi ház, de akár közintézmények esetében is, annak Európa egyik vezető gyártója, a Kömmerling tökéletes választás lesz.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom