hóvirág
hóvirág

Kép forrása: Pixabay.com

A hóvirág tél végén, tavasz elején előbukkanó hófehér virágaival a tavasz hírnöke, az egyik legkedveltebb hagymás tavaszi virágunk. Népszerűsége, sajnos a veszte is, legalábbis a természetben, mert bár védett, sokan a kertbe való ültetés helyett, természetes élőhelyén szedik le. Írásunkban összegyűjtöttük a hóvirág ültetésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Tudnivalók a hóvirág ültetéséhez

Mikor kell ültetni a hóvirágot?

Az ültetésre legjobb időpont az október, mert ilyenkor már a talajban élő kártevők nem igazán aktívak, ugyanakkor a talaj még eléggé meleg, bár lényegében szeptembertől, az első fagyokig, november elejéig ültethetünk tavasszal virágzó hagymásokat.

Milyen helyre kerüljön?

A hóvirágot bármilyen fényviszonyú helyre ültethetjük, a félárnyékot és az árnyékot is jól tolerálja. Talajok közül a tápanyagokban bővelkedő, lazább szerkezetű talajt szereti leginkább.

Mekkora a megfelelő ültetési mélység és távolság?

Az ideális ültetési mélység kb. 5-10cm, az ültetési távolság pedig 2-5cm.

Nincs, más hátra, mint, hogy elkészítsük az ágyást, távolítsuk el a gyomokat, utána pedig ássuk fel. Ezután készítsünk a hagymák számára ültetőgödröket, majd csúccsal felfelé tegyük bele őket. Végül takarjuk be földdel a hagymákat. Beöntözni nem kell őket.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert